sâmbătă, iulie 20, 2024
Cryptomonede

Transfer de aproape 1 miliard de dolari în Bitcoin din portofelele sechestrate de Guvernul SUA • crypto.ro

Două portofele asociate cu guvernul SUA și legate de infamul hack Bitfinex au transferat aproape 1 miliard de dolari în Bitcoin către adrese neidentificate.

Prima dintre aceste tranzacții a implicat un portofel identificat de firma de date blockchain Arkham Intelligence ca deținând fonduri sechestrate de la hackerul Bitfinex, în numele guvernului SUA.

Acest portofel a inițiat un transfer de 1 BTC, urmat de un alt transfer de 2,817 BTC aproximativ treizeci de minute mai târziu, golind portofelul de aproximativ 173 de milioane de dolari în Bitcoin.

Screenshot showing one of the U.S. government wallets holding seized Bitfinex hacker funds transferring out the entire bitcoin balance in two transactions. (Arkham Intelligence)

Curând după, un alt portofel conținând aproximativ 12,300 BTC a efectuat o mișcare similară, transferând inițial 0.01 BTC și apoi restul de BTC scurt timp după, reprezentând aproximativ 750 de milioane de dolari.

Aceste mișcări combinate au rezultat în transferul a aproximativ 923 de milioane de dolari în Bitcoin din cele două portofele, conform prețului actual al criptomonedei lider.

Departamentul de Justiție nu a oferit comentarii privind motivele specifice din spatele acestor transferuri, dar un oficial a confirmat că au fost efectuate ca parte a activităților legale de aplicare a legii.

Aceste tranzacții au avut loc într-o zi deosebit de volatilă pentru tranzacționarea Bitcoin , care a văzut prețul său depășind 60,000 de dolari pentru prima dată din noiembrie 2021, ajungând la peste 64,000 de dolari înainte de a scădea brusc la puțin peste 59,000 de dolari. La momentul redactării, prețul Bitcoin se tranzacționa puțin peste 60,000 de dolari, cu un maxim istoric de aproximativ 69,000 de dolari atins la sfârșitul anului 2021.

Arkham Intelligence raportează că un alt portofel al guvernului SUA încă deține aproximativ 94,600 BTC din fondurile sechestrate ale hackerului Bitfinex, valorând aproximativ 5.79 de miliarde de dolari la prețurile curente.

Hack-ul Bitfinex rămâne unul dintre cele mai infame jafuri din industria criptomonedelor, evidențiat și de implicarea lui Heather „Razzlekhan” Morgan și Ilya Lichtenstein, care au fost acuzați în legătură cu cazul.

În august, un comunicat de presă al Departamentului de Justiție a dezvăluit că guvernul a sechestrat aproximativ 95,000 de Bitcoin furați, valorând aproximativ 3.6 miliarde de dolari la momentul sechestrării, din portofelele cripto aflate sub controlul inculpaților. Această mișcare recentă de Bitcoin din portofelele sechestrate de guvern marchează un moment semnificativ în saga continuă a hack-ului Bitfinex și repercusiunile sale în piața criptomonedelor.Source by [author_name]

error: Continut protejat.Pentru colaborare trimite un email la office@hackerville.ro