sâmbătă, iulie 20, 2024
Cryptomonede

Primul ETF Bitcoin din Australia cu dețineri directe de BTC, IBTC al Monochrome, va fi lansat mâine • crypto.ro

Puncte cheie

  • Primul ETF Bitcoin din Australia cu dețineri directe de BTC, IBTC, va fi lansat pe 4 iunie.
  • Australia avea deja două ETP-uri care ofereau expunere crypto pe CBOE Australia, însă acestea nu dețineau direct BTC.

Rapoartele recente indică faptul că ETF-ul Bitcoin al Monochrome Asset Management din Australia, IBTC, va începe tranzacționarea pe bursa CBOE Australia începând de mâine.

Potrivit companiei, acest produs este primul și singurul ETF din țară care deține Bitcoin în mod direct.

Anunțul specifică faptul că, înainte de apariția lui IBTC, investitorii australieni puteau achiziționa doar ETF-uri care dețineau indirect BTC sau produse BTC offshore.

Acestea din urmă nu beneficiază de regulile de protecție a investitorilor prevăzute de regimul de licențiere pentru servicii australiene (AFSL) aplicabil actvelor crypto deținute direct.

Deși Australia are deja două ETF-uri care oferă expunere la criptomonede pe Cboe Australia, acestea nu dețin direct BTC.

Monochrome a depus cererea pentru ETF-ul BTC în aprilie

De când Statele Unite au aprobat ETF-urile BTC în ianuarie, regiuni precum Hong Kong și Australia și-au manifestat, de asemenea, interesul pentru produse crypto.

Tot în aprilie a fost aprobat primul lot de ETF-uri crypto în Hong Kong, ca parte din eforturile regiunii de a deveni un centru de top pentru active digitale.

Conform acelorași rapoarte, firmele au nevoie de aprobarea regulatorului – Australian Securities & Investments Commission (ASIC). Ulterior, produsele necesită și listarea la o bursă. În acest caz, bursa este Cboe Australia.

Jeff Yew, CEO al Monochrome Asset Management, a declarat că această ultimă evoluție din țară se aliniază cu misiunea Monochrome axată pe protecția investitorilor, de a oferi metode sigure, conforme și simple de a participa în acest spațiu transformativ.

Statele Unite au aprobat cele 11 ETF-uri Bitcoin în ianuarie 2024, iar națiunea se pregătește pentru lansarea ETF-urilor Ethereum în urma unei aprobări recente de listare de către SEC.

Săptămâna trecută, pe 31 mai, a fost ultima zi în care emitenții de ETF-uri Ethereum puteau depune formularele S-1 modificate.Source by [author_name]

error: Continut protejat.Pentru colaborare trimite un email la office@hackerville.ro