sâmbătă, iulie 20, 2024
Cryptomonede

Polkadot cheltuie 87 milioane de dolari în prima jumătate a anului 2024, ridicând îngrijorări privind sustenabilitatea financiară • crypto.ro

Controversa provine dintr-un raport al trezoreriei din 28 iunie, care a arătat că Polkadot a cheltuit 87 de milioane de dolari în prima jumătate a anului 2024, cu peste 40% – sau 36,7 milioane de dolari – alocate activităților de „outreach”.

Această categorie include, potrivit raportului, plăți către influenceri, sponsorizări, conferințe și publicitate digitală. Raportul detaliază, de asemenea, o scădere a veniturilor trezoreriei, care au scăzut de la 414,291 DOT la 171,696 DOT între a doua jumătate a anului 2023 și prima jumătate a anului 2024.

Membrii comunității și-au exprimat îngrijorarea cu privire la sustenabilitatea acestor cheltuieli, în special în lumina celor 245 de milioane de dolari rămase în trezorerie.

Ambasadorul principal Tommi Enenkel, autorul raportului, recunoaște acest lucru, declarând: „La rata actuală de cheltuieli, trezoreria mai are aproximativ doi ani de sustenabilitate.” Cu toate acestea, el adaugă că natura volatilă a criptomonedelor face dificilă realizarea unor previziuni precise.

Criticile suplimentare se concentrează pe detalierea specifică a cheltuielilor de outreach. Comentariile utilizatorilor de pe rețelele sociale evidențiază o factură de 53,000 de dolari pentru un logo dinamic pe CoinGecko, în timp ce alții discută despre zvonuri că plățile către influenceri ar ajunge la 300,000 de dolari pe lună.

Venture capitalistul Adam Cochran a rezumat sentimentul general, numind cheltuielile pentru outreach „aruncarea banilor pe fereastră” și remarcând lipsa de vizibilitate a eforturilor de marketing ale Polkadot.

Polkadot susține că bugetul pentru influenceri este distribuit între mai multe agenții, cu 2,2 milioane de dolari, 1,3 milioane de dolari și 490,000 de dolari alocate către EVOX, Lunar Strategy și Chainwire respectiv.

Cu comunitatea divizată, rămâne de văzut dacă Polkadot își va ajusta strategia de cheltuieli sau dacă abordarea sa actuală va produce rezultatele dorite.

Tokenul nu a scăzut, așa cum ar putea crede cineva. De fapt, tokenul a crescut cu 2% în ultimele 24 de ore.

Polkadot cheltuie 87 milioane de dolari în prima jumătate a anului 2024, ridicând îngrijorări privind sustenabilitatea financiarăSource by [author_name]

error: Continut protejat.Pentru colaborare trimite un email la office@hackerville.ro