sâmbătă, iulie 20, 2024
Cryptomonede

PayPal anunță stablecoin-ul PYUSD pe Solana • crypto.ro

Puncte cheie

  • PayPal anunță stablecoin-ul PYUSD pe Solana.
  • Compania a ales Solana datorită vitezei și costurilor reduse ale tranzacțiilor, în ciuda unor probleme tehnice ale rețelei.

PayPal își adaugă moneda digitală stabilă, PYUSD, pe blockchainul Solana.

Echipa Solana a anunțat, de asemenea, această integrare pe X. Ei au menționat că moneda stabilă PYUSD emisă de Paxos se va baza pe Solana și pe extensiile token pentru a deservi peste 30 de milioane de comercianți, oferind utilizatorilor tranzacții stabile, rapide și sigure.

Viteza și costurile mici ale tranzacțiilor de pe Solana au determinat decizia PayPal

Conform lui Jose Fernandez da Ponte, vicepreședinte senior al grupului pentru blockchain, crypto și valută digitală al companiei din San Jose, California, viteza și costurile mici ale tranzacțiilor de pe Solana sunt principalele motive din spatele acestei decizii.

Bloomberg a menționat că Solana a înregistrat 1.423 de tranzacții pe secundă (tps), conform instrumentului de urmărire a datelor SolanaFM.

Volumul de tranzacționare pe blockchainul Solana a atins cel mai ridicat nivel din ultimele două zile, datele CoinMarketCap și DEX Screener citate de Bloomberg dezvăluind că memecoin-uri precum Slerf, Book of Meme, Snap și Dogwifhat conduc activitatea pe DEX-uri (platforme descentralizate de schimb).

Fernandez da Ponte a afirmat că retailerii trebuie să poată gestiona cel puțin 1.000 tps.

De asemenea, el a adăugat că, deși Ethereum nu are suficient tps, compania a ales și această platformă datorită familiarității ridicate a clienților cu ea și utilității sale în procesarea tranzacțiilor cu volum mare.

PayPal și-a lansat deja PYUSD pe Ethereum în august 2023, adăugându-l ulterior și serviciului său de plăți peer-to-peer Venmo în septembrie al aceluiași an. Furnizorul de date Chainspect dezvăluie că Ethereum procesează în jur de 12 până la 15 tps.

Conform CoinMarketCap, PYUSD are în prezent o capitalizare de piață de peste 398 de milioane de dolari, iar Tether, pentru comparație, are o capitalizare de piață de aproape 112 miliarde de dolari.

Fernandez da Ponte a mai menționat că activitatea PYUSD are loc în principal pe exchange-urile crypto și în DeFi (finanțe descentralizate), dar PayPal dorește să-și extindă utilizarea și în plățile din retail, precum și pe piețele emergente din America Latină, Asia de Sud-Est și Africa.

Luna trecută, PayPal a permis clienților să utilizeze serviciul de transfer de bani internațional Xoom pentru a trimite fonduri în străinătate folosind dolari convertiți din PYUSD.

PayPal are încredere în stabilitatea rețelei Solana

Deși Solana s-a confruntat cu unele probleme tehnice în trecut, care au cauzat încetiniri și întreruperi ale rețelei, PayPal are încredere că aceasta este stabilă acum, utilizatorii având în continuare opțiunea de a trece la Ethereum în caz de probleme.

Fernandez da Ponte a declarat că PayPal intenționează cel mai probabil să adauge PYUSD pe mai multe blockchainuri în viitor.

El a subliniat, de asemenea, că încă de la lansare, obiectivul a fost ca moneda stabilă să fie multi-chain (să funcționeze pe mai multe blockchainuri).

Directorul general al departamentului de plăți din cadrul Solana Foundation, Sheraz Shere, a afirmat că problemele tehnice întâmpinate pe Solana au fost remediate prin îmbunătățiri ale rețelei, iar aceste inconveniente fac acum parte din trecut.

Luna trecută, Solana a implementat o soluție pentru a rezolva problema de congestie a rețelei.

Cea mai recentă întrerupere a rețelei, conform datelor de pe Solana Status citate de Bloomberg, a avut loc în februarie și a durat cinci ore.
Source by [author_name]

error: Continut protejat.Pentru colaborare trimite un email la office@hackerville.ro