sâmbătă, iulie 20, 2024
Cryptomonede

Magnații tech, Peter Thiel, Jeff Bezos și Mark Zuckerberg, vând acțiuni în valoare de 8,8 miliarde de dolari • crypto.ro

Puncte cheie

  • Titani tech precum Peter Thiel, Jeff Bezos și Mark Zuckerberg au vândut acțiuni din companiile lor în valoare totală de 8,8 miliarde de dolari în primul trimestru al anului 2024.
  • Această mișcare poate indica faptul că piețele ar putea fi la apogeu.
  • Vânzările insiderilor ating cel mai ridicat nivel din 2021, factorii cheie fiind maximele atinse de piață și realocarea activelor.

Unii dintre cei mai importanți titani tech din lume și-au îndreptat atenția către alte ținte de investiții pentru companiile lor.

Potrivit celor mai recente rapoarte din Financial Times, liderii din domeniul tehnologiei au vândut o cantitate imensă de acțiuni ale companiilor lor în primul trimestru al anului 2024.

Peter Thiel, Jeff Bezos și Mark Zuckerberg conduc valul de vânzări, ceea ce semnalează un entuziasm al pieței care ar putea atinge apogeul.

Această tendință apare pe măsură ce piețele ating maxime record și evidențiază o realocare strategică a fondurilor de către unii dintre cei mai importanți titani tech din lume.

Verity LLC, o firmă care urmărește tranzacționarea cu informații privilegiate, notează că piețele au atins valori record, iar raportul dintre vânzările și achizițiile de acțiuni făcute de insideri este la cel mai ridicat nivel de la trimestrul 1 2021.

Astfel de mișcări sunt normale la începutul unui an nou, iar cererea crescândă pentru acțiuni este declanșată de acționarii care au evitat vânzările în 2023 din cauza evaluărilor mai scăzute ale companiilor, ceea ce a dus la perioade de deprimare a pieței.

Activitatea mai mare indică un moment strategic pentru generarea de lichiditate.

Peter Thiel, Jeff Bezos si Mark Zuckerberg
Peter Thiel, Jeff Bezos si Mark Zuckerberg

Sectorul tech conduce vânzările masive de acțiuni

Sectorul tehnologic conduce detașat vânzările masive de acțiuni, iar printre companiile notabile menționate de Financial Times se numără Palantir, Amazon și Meta.

Conform celor mai recente dezvăluiri, Thiel, de la grupul de analiză de date Palantir, a efectuat tranzacții de 175 de milioane de dolari în martie, cele mai mari vânzări ale companiei din 2021.

În același timp, fondatorul Amazon, Jeff Bezos, a vândut acțiuni în valoare de 50 de milioane de dolari luna trecută. În februarie, Mark Zuckerberg, CEO-ul Meta (fostă Facebook), a vândut 291.000 de acțiuni pentru 135 de milioane de dolari. Aceasta a fost prima sa vânzare majoră din noiembrie 2021.

„Considerăm [vânzările de acțiuni de către insideri] un factor negativ de care investitorii ar trebui să fie conștienți”, a declarat Ben Silverman, vicepreședintele de cercetare al Verity, citat de Financial Times.

De asemenea, el a menționat că în sectorul tehnologic există nume importante care efectuează vânzări neobișnuite de acțiuni din interiorul companiilor.

Acesta a continuat:

„În mod clar, există o dorință puternică de generare de lichidități în acest moment. Parțial, acest lucru se datorează unei cereri acumulate în urma vânzărilor relativ scăzute ale insiderilor din 2022 și 2023, iar cu siguranță un factor declanșator este performanța pieței [bursiere].”

Aceste vânzări semnificative sugerează că titani tech au găsit opțiuni mai interesante și cu un potențial mai mare în care să își investească banii.

Oportunități mai bune de alocare a activelor sunt cu siguranță pe drum, însă, așa cum menționează Financial Times, cei trei titani tech nu au comentat cu privire la acest subiect.

Anul 2024 a început cu mișcări masive în industria crypto, majoritatea declanșate de aprobarea de către SEC a ETF-urilor futures pe Bitcoin.

Investitorii instituționali manifestă un interes din ce în ce mai mare pentru ETF-urile Bitcoin, iar volumul de tranzacționare pentru ETF-urile futures pe Bitcoin din SUA a depășit 150 de miliarde de dolari.

Acest prag a fost atins în zece săptămâni de la aprobarea ETF-urilor de către instituții financiare de top precum BlackRock, Fidelity și Bitwise.Source by [author_name]

error: Continut protejat.Pentru colaborare trimite un email la office@hackerville.ro