LIVETEXT Război în Ucraina, Ziua 891 | Bloc De 9 Etaje Din Crimeea, Evacuat După Un Atac Cu Rachetă ATACMS, Anunță Rusia
07:40 – Acum 5 minute
02-08-2024
Sumar
Bloc de 9 etaje din Crimeea, evacuat după ce a fost lovit de un fragment de rachetă ATACMS, anunță Rusia
Autoritățile din orașul Sevastopol, controlat de ruși, din Crimeea au evacuat în noaptea de joi spre vineri o clădire rezidențială de nouă etaje după ce a fost lovită de un fragment de rachetă ATACMS, a anunțat vineri guvernatorul orașului numit de ruși Mihail Razvozhaev, relatează Reuters.
Potrivit acestuia, nimeni nu a fost rănit în incident și i-a avertizat pe localnici să nu se apropie de alte fragmente de rachete interceptate de apărarea antiaeriană în ceea ce el a descris drept un atac „masiv” peste noapte asupra orașului.
„După ce am examinat una dintre casele de pe strada Simonka, s-a dovedit că nu erau părți dintr-o dronă care au căzut pe acoperișul clădirii de nouă etaje, ci o parte doborâtă, puternic explozivă, a unei rachete ATACMS”, a transmis Razvozhaev.
În timpul lucrărilor de pirotehnică, oamenii vor fi evacuați într-o locație temporară și se vor putea întoarce acasă după ce serviciile speciale își vor termina munca, a precizat acesta.
01 aug. – Acum 9 ore
01-08-2024
Disidenți și critici ai războiului din Ucraina, salvați din Rusia în cadrul unui schimb de prizonieri
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertatea.ro/wp-content/uploads/feed/images/192_bef03a02a4489ec3389a753068554597.jpg)
Recomandări
EXCLUSIV Daniel Moldoveanu rămâne doctor la Academia SRI, cu ajutorul Înaltei Curți, deși a copiat 10.442 de cuvinte. Artificiul prin care orice teză plagiată mai veche de 2016 rămâne valabilă
Mai mulți critici ai războiului din Ucraina au fost eliberați de Rusia în cadrul unui schimb de prizonieri cu țări din Occident, în special SUA.
Jurnalistul Evan Gershkovich, arestat în Rusia în timp ce realiza un reportaj despre război, şi fostul puşcaş marin Paul Whelan se află printre cei 16 deținuți predați de Kremlin. Pe listă se mai află Vladimir Kara-Murza, un critic acerb al agresiunii ruse din Ucraina.
Turcia, care a coordonat acest schimb, a declarat că zece persoane, inclusiv doi minori, au fost transferate în Rusia, 13 în Germania şi trei în SUA. În cadrul schimbului au mai fost implicate Polonia, Slovenia, Norvegia şi Belarus.
Spionii Vadim Krasikov (din Germania), Artiom Viktorovici Dulţev (din Slovenia), Anna Valerievna Dulţeva (din Slovenia), Mihail Valerievici Mikuşin (din Norvegia), Pavel Alekseevici Rubţov (din Polonia) și Vadim Konoşenok (din SUA), plus hackerul Roman Selezniov (din SUA) și presupusul antreprenor Vladislav Kliuşin (din SUA) s-au întors în Rusia.