joi, iulie 25, 2024
Noutati

LIVETEXT Război în Ucraina, Ziua 760 | Rușii Aproape și-au Dublat Atacurile Cu Drone FPV Asupra Celor 3 Regiuni Sudice, Anunță Armata Ucraineană

Forțele ruse aproape că și-au dublat atacurile cu drone First-Person View (FPV) în trei regiuni sudice ale Ucrainei pe parcursul ultimelor 12 ore, a anunțat Comandamentul de Sud al Ucrainei duminică, potrivit The Kyiv Independent.

Dronele FPV sunt ieftin de fabricat. Ele oferă capacități de țintire precisă și pot fi pilotate direct asupra țintelor, având capacitatea de a distruge echipamente militare semnificativ mai costisitoare.

Pe parcursul ultimelor 24 de ore, forțele ruse au desfășurat 234 de drone FPV în regiunile Dnipropetrovsk, Zaporojie și Herson, numărul de drone implicate fiind cu 40% mai mare, potrivit Comandamentului de Sud.

Dronele joacă un rol extrem de important pentru ambele părți implicate în război, de la recunoașterea de bază la atacuri cu rază lungă de acțiune în spatele liniilor inamice. Invazia pe scară largă a Rusiei a alimentat o creștere semnificativă a producției de drone, precum și a inovației tehnice din domeniul construcției acestor aparate.

Tot în ultima zi, forțele ruse au efectuat atacuri punctuale cu rachete de croazieră și balistice în regiunea Mikolaiv, una dintre rachete căzând în teritoriu deschis, în afara zonelor populate.

Aliații lui Putin vor pedeapsa cu moartea pentru „teroriști” după atacul din Moscova, o lege ce îi poate viza și pe opozanți, și pe membri ai LGBT. „Câți oameni ar ucide sistemul?”

Recomandări

Aliații lui Putin vor pedeapsa cu moartea pentru „teroriști” după atacul din Moscova, o lege ce îi poate viza și pe opozanți, și pe membri ai LGBT. „Câți oameni ar ucide sistemul?”

Nu au fost raportate victime în atacurile asupra regiunii Mikolaiv.

Recent, Rusia și-a intensificat din nou atacurile împotriva infrastructurii critice a Ucrainei, atacul de vineri, 22 martie, avariind centrala hidroelectrică Dnipro, cea mai mare centrală hidroelectrică din Ucraina.

De asemenea, armata ucraineană a anunțat că forțele ruse au desfășurat 13 drone de luptă Lancet și au lansat 269 de încărcături explozive prin intermediul diverselor drone lansate pe parcursul ultimelor 24 de ore.

24 mart. – Acum 12 ore

24-03-2024

Matteo Salvini: „Ideea de a trimite trupe occidentale în Ucraina este periculoasă, Macron este instigator la război”

Vicepremierul şi ministrul italian al transporturilor, Matteo Salvini, a dat asigurări duminică, 24 martie, că nu are nimic cu preşedintele francez Emmanuel Macron, la o zi după ce l-a acuzat că este un „instigator la război”, informează Agerpres preluând agenția italiană de presă ANSA.

Salvini a subliniat însă că apreciază drept periculoasă ideea exprimată de Macron privind trimiterea de trupe occidentale în Ucraina.

Mai multe detalii: Matteo Salvini îl critică dur pe Macron: „Nu vreau să le las copiilor mei un continent gata să înceapă al Treilea Război Mondial”

24 mart. – Acum 12 ore

24-03-2024

Zelenski le mulțumește celor care „refuză propaganda rusă” și afirmă că „Rusia trebuie să piardă acest război”

Cum a fost urmărit de comuniști până la moarte un industriaș din România interbelică. Securitatea i-a verificat averea timp de patru decenii

Recomandări

Cum a fost urmărit de comuniști până la moarte un industriaș din România interbelică. Securitatea i-a verificat averea timp de patru decenii

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat că este recunoscător tuturor celor care „spun lucrurilor pe nume”, în urma încercărilor Rusiei de a da vina pe Ucraina pentru atacul de la sala de concerte de lângă Moscova, relatează Sky News.

Liderul ucrainean le-a mulțumit, într-un mesaj publicat duminică pe rețeaua de socializare X, celor care refuză „să lase Rusia să înșele lumea prin propagandă și șantaj”.

Vladimir Putin a declarat ieri, fără a furniza dovezi, că suspecților în cazul atacului de la Crocus City Hall li s-a oferit o „fereastră” pentru a trece granița în Ucraina atunci când au fugit.

Rusia „trebuie să piardă războiul din Ucraina”, deoarece aceasta este singura modalitate de a „proteja în mod real viețile umane”, a continuat Zelenski.

El a acuzat Rusia că aduce „moarte și durere, nu viață” și „teroare în locul dreptului internațional”.

„Ucrainenii își apără cu curaj patria și vor continua să o facă”, a punctat Zelenski.

El a cerut de asemenea sprijin militar suplimentar.

Condițiile de călătorie din 31 martie, odată cu intrarea în Schengen aerian și maritim. Principalele schimbări

Recomandări

Condițiile de călătorie din 31 martie, odată cu intrarea în Schengen aerian și maritim. Principalele schimbări

„Sistemele de apărare antiaeriană, armele cu rază lungă de acțiune, artileria, sancțiunile, confiscarea activelor rusești și sprijinul pentru țara noastră, toate acestea aduc mai aproape restaurarea unei păci drepte și a unei vieți normale”, a mai scris liderul de la Kiev.

24 mart. – Acum 12 ore

24-03-2024

Statul Major General al Ucrainei: Rusia a pierdut peste 436.700 de soldați de la începutul războiului

Rusia a pierdut 436.750 de soldați în Ucraina de la începutul invaziei sale pe scară largă, a anunțat duminică Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei, potrivit The Kyiv Independent.

Cel mai recent bilanț îi include și pe cei 990 de militari pierduți de forțele ruse pe parcursul ultimelor 24 de ore, conform conducerii armatei ucrainene.

Statul Major General ucrainean mai susține că Rusia a pierdut până acum și

 • 6.876 de tancuri,
 • 13.158 de vehicule blindate de luptă,
 • 14.407 vehicule și rezervoare de combustibil,
 • 10.855 de sisteme de artilerie,
 • 1.018 sisteme de rachete cu lansare multiplă,
 • 723 de sisteme de apărare antiaeriană,
 • 347 de avioane,
 • 325 de elicoptere,
 • 8.510 drone,
 • 26 de nave și ambarcațiuni
 • și un submarin.

24 mart. – Acum 14 ore

24-03-2024

Ucraina își crește importurile de energie electrică după atacurile rușilor asupra infrastructurii energetice

Un depozit subteran de gaze din Ucraina a fost lovit în recentul val de atacuri cu rachete rusești asupra instalațiilor energetice, a anunțat duminică compania energetică de stat ucraineană Naftogaz, dar a precizat că aprovizionarea cu gaze naturale a consumatorilor nu a fost afectată, relatează Reuters.

Ministerul Energiei și distribuitorii au afirmat că Ucraina a accelerat importurile de electricitate și a oprit exporturile duminică, după seria recentă de atacuri rusești, în care principalul producător de energie DTEK a pierdut 50% din capacitatea sa.

Rusia a atacat vineri instalațiile ucrainene de generare și de transmisie, provocând pene de curent semnificative în multe regiuni, iar instalațiile energetice din trei regiuni ucrainene au fost, de asemenea, atacate duminică dimineața.

Dar Naftogaz a anunțat că ține pasul cu cererea clienților.

„Toate cererile clienților pentru serviciile de stocare și de rezervare a capacității continuă să fie îndeplinite în totalitate”, a declarat directorul general al Naftogaz, Oleksii Chernyșov, într-un comunicat.

Ministerul Energiei a transmis: „Pentru ziua în curs, importurile de energie electrică sunt prognozate la 14.900 de megawați oră (Mwh). Nu se așteaptă niciun export”.

Ucraina a importat 3.300 Mwh cu o zi înainte de atacul din 22 martie, exporturile fiind de 2.148 Mwh.

„Pierderile (în urma atacului de vineri) au fost deja evaluate, iar grupul DTEK a pierdut 50% din capacitatea sa de producție, putem spune această informație în mod oficial”, a declarat la televiziunea națională șeful firmei de distribuție Yasno, Serhii Kovalenko.

24 mart. – Acum 16 ore

24-03-2024

ISW: Rusia își formează unități de rezervă pentru a putea susține ofensivele din primăvară și vară de pe câmpul de luptă

Analiștii de la Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) spun că Rusia pare să își formeze unități de rezervă care să susțină ofensivele din Ucraina pe parcursul primăverii și verii, relatează Sky News.

Think tank-ul american notează că este puțin probabil ca rezervele să fie capabile să pătrundă în mod coerent în mai multe locații de pe linia frontului înainte de vară.

Comandantul forțelor terestre ucrainene, generalul-locotenent Oleksandr Pavliuk, a afirmat recent că Rusia ar putea crea grupări suficient de mari pentru a desfășura o ofensivă într-o singură direcție.

„Forțele ruse au avut anterior dificultăți în a desfășura operațiuni ofensive pe scară largă în mai mult de o direcție operațională în același timp. Armata rusă nu pare să fi acumulat mai multe unități mari de forțe sau să fi stabilit «rezervele strategice» care ar facilita două sau mai multe operațiuni ofensive pe scară largă”, precizează ISW.

Forțele ruse speră să destabilizeze liniile defensive ucrainene pentru a-i împiedica pe soldații Kievului să obțină răgazul necesar pentru a recâștiga inițiativa pe câmpul de luptă, mai spun analiștii de la ISW.

24 mart. – Acum 19 ore

24-03-2024

Rușii au lansat 57 de rachete și drone asupra Ucrainei

Moscova a lansat duminică, 24 martie, 57 de rachete şi drone asupra Ucrainei, care au atacat Kievul şi regiunea Liov din vestul Ucrainei, au declarat autoritățile ucrainene.

Forţele aeriene ucrainene au distrus 18 din cele 29 de rachete lansate de Rusia şi 25 din cele 28 de drone de atac, au precizat forţele aeriene ucrainene, citate de Ukrainska Pravda.

„Ca urmare a bătăliei antiaeriene, 43 de ținte aeriene au fost distruse: 18 rachete de croazieră Kh-101/Kh-555 și 25 de UAV-uri de atac Shahed-136/131 în Dnipropetrovsk, Herson, Mykolaiv, Odesa, Sumî, regiunile Kiev, Volîn și Liov”, se arată în comunicat.

24 mart. – Acum 20 ore

24-03-2024

Explozii la Sevastopol. Două nave de debarcare rusești au fost lovite, anunță Kievul

Armata ucraineana a transmis că în urma atacului aerian asupra orașului Sevastropol din Crimeea ocupată au fost lovite două mari nave de debarcare rusești, un centru de comunicații și alte infrastructuri folosite de Flota rusă din Marea Neagră, relatează Ukrainska Pravda.

„Forțele de apărare au lovit cu succes marile nave de debarcare Yamal și Azov, un centru de comunicații, precum și mai multe facilități de infrastructură ale Flotei Mării Negre a Federației Ruse”, a anunțat armata ucraineană într-un comunicat.

LIVETEXT Război în Ucraina, ziua 760 | Rușii aproape și-au dublat atacurile cu drone FPV asupra celor 3 regiuni sudice, anunță armata ucraineană

Anunțul vine după ce guvernatorul Sevastopolului, Mihail Razvozhaev, a raportat un atac masiv asupra orașului, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în urma căruia s-au înregistrat mai multe explozii, informează agenția rusă de presă Interfax.

„Un locuitor din Sevastopol în vârstă de 65 de ani a murit din cauza unui fragment de rachetă care a lovit capătul unei case de pe Yaltinskaia. Alte patru persoane au fost rănite din cauza schijelor”, a transmis Mihail Razvozhaev.

Oficialul impus de Moscova a adăugat că o rachetă a lovit o casă în zona autostrăzii Simferopol „și nu a explodat”.

24 mart. – Acum 24 ore

24-03-2024

Atacuri aeriene asupra Kievului și a regiunii Liov

Forţele ruse au lansat atacuri aeriene în zorii zilei de duminică asupra Kievului şi a regiunii Lvov din vestul Ucrainei, potrivit responsabililor locali, transmit Ukrainska Pravda, Ukrinform și AFP.

„Explozii în capitală. Apărarea aeriană funcţionează. Nu părăsiţi adăposturile”, a scris pe Telegram primarul Kievului, Vitali Kliciko.

Potrivit autorităților ucrainene, forțele și mijloacele de apărare aeriană au doborât aproximativ o duzină de rachete inamice deasupra Kievului și în vecinătatea capitalei.

„Al treilea atac masiv cu rachete asupra Ucrainei în ultimele patru zile. Și al doilea – la Kiev. Inamicul a folosit din nou rachete de croazieră X-101/X-555/X-55 de la bombardierele strategice Tu-95MS. Lansările au avut loc din regiunea Saratov. Alerta aeriană în capitală a durat mai bine de 2 ore. Rachetele au intrat în Kiev în grupuri din direcția de nord”, se arată în raportul autorităților ucrainene.

Guvernatorul regiunii Lvov, Maksim Koziţki, a raportat atacuri cu rachete în raionul Strîi, la sud de oraşul Lvov.

Primarul orașului Lviv, Andri Sadovi, a notat că rușii au atacat regiunea Lviv cu 20 de rachete și 7 drone de atac.

„Până în acest moment se știe că aproximativ 20 de rachete și 7 „Shahed” au zburat în regiunea noastră. Ținta a fost infrastructura critică”, a transmis Andri Sadovi.

23 mart. – Ieri

23-03-2024

Zelenski îl acuză pe Putin că încearcă „să dea vina” pe Ucraina pentru atacul de la Moscova

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski l-a acuzat sâmbătă pe omologul său rus Vladimir Putin că încearcă „să dea vina” pe Ucraina după sângerosul atac lansat vineri seară asupra sălii de concert Crocus City Hall de la periferia Moscovei, deși masacrul a fost revendicat de organizaţia jihadistă Stat Islamic, informează AFP.

„Ceea ce s-a întâmplat ieri la Moscova este evident: Putin şi ceilalţi ticăloşi încearcă doar să dea vina pe altcineva”, a spus Zelenski în discursul său zilnic adresat națiunii, după ce oficiali ruşi au avansat ipoteza unei piste ucrainene.

Mai multe detalii: Zelenski, după acuzațiile care încearcă să lege Ucraina de atacul de la Moscova: „Putin şi ceilalţi ticăloşi încearcă doar să dea vina pe altcineva”


Google News
Urmărește-ne pe Google News
Source by [author_name]

error: Continut protejat.Pentru colaborare trimite un email la office@hackerville.ro