sâmbătă, iulie 13, 2024
Noutati

LIVETEXT Război în Ucraina, Ziua 708 | Kievul Anunță Că A Scufundat O Navă Militară Rusă în Crimeea La Bordul Căreia Erau Rachete și Cel Puțin 40 De Marinari

Ca urmare a unui atac rusesc cu rachete asupra orașului Myrnohrad din regiunea Donețk, o școală locală a fost distrusă. De asemenea, 12 case și un magazin local au fost avariate, a anunțat departamentul de poliție al regiunii Donețk pe Facebook.

„La primele ore ale zilei de 1 februarie, Rusia a tras o rachetă într-o școală. În timpul zilei, profesorii lucrau aici, iar locul a găzduit și un punct de distribuție a apei. Locația, unde civili din tot orașul au căutat ajutor, a fost distrusă”, se arată în postare.

01 feb. – Acum 6 zile

01-02-2024

Până la 40 de marinari ar fi putut fi la bordul navei ruse distrusă de ucraineni în Crimeea

Până la 40 de membri ai echipajului ar fi putut fi la bordul ambarcațiunii cu rachete a Rusiei distrusă joi noapte. Operațiunile de căutare sunt în desfășurare, au transmis Forțele Navale ale Forțelor Armate ale Ucrainei.

„În noaptea de 1 februarie, forțele Direcției Principale de Informații a Ministerului Ucrainean al Apărării au distrus o barcă cu rachete a ocupanților ruși a Brigăzii 41 Bărci cu Rachete în partea de vest a Crimeei ocupate temporar, care era în serviciu de luptă, pazind baza navală din Novoozerne. Aceasta este o pierdere destul de semnificativă, deoarece există doar trei astfel de ambarcațiuni din proiectul 1241.1 în flota rusă de la Marea Neagră, inclusiv rachete antinavă de tip Moskit cu o rază de acțiune de până la 130 km”, a transmis Marina ucraineană.

Regele Charles al III-lea, pentru prima oară în public după anunțul privind diagnosticul de cancer

Recomandări

Regele Charles al III-lea, pentru prima oară în public după anunțul privind diagnosticul de cancer

„Având în vedere nivelul de personal de 40 de marinari, consecințele reducerii personalului navei rusești sunt de asemenea semnificative”, a menționat Marina.

01 feb. – Acum 6 zile

01-02-2024

Forțele aeriene: Ucraina lovește ținte rusești în Crimeea „metodologic și regulat”

Ucraina are la dispoziție anumite „instrumente” însemnând că poate lovi ținte militare rusești care ocupă Crimeea „metodologic și regulat”, a declarat Yurii Ihnat, purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene ucrainene, într-un interviu acordat joi Radio Svoboda.

Videoclipuri au apărut miercuri pe canalele locale Telegram, care arată o serie de explozii în Crimeea ocupată. Comandantul forțelor aeriene, generalul Mykola Oleshchuk, a confirmat că aerodromul Balbek, situat la câțiva kilometri nord de Sevastopol, a fost lovit în atac.

Deși nu a putut încă să confirme dacă vreo aeronavă a fost distrusă, Ihnat a spus că avioanele de luptă, cum ar fi MiG-29 și Su-30, sunt de obicei bazate la Balbek.

01 feb. – Acum 6 zile

01-02-2024

O navă rusească cu rachete a fost scufundată în Crimeea

Serviciul de informații militare al Ucrainei a anunțat joi că agenții săi au scufundat în cursul nopții o corvetă rusească cu rachete Ivanovets din clasa Tarantul din flota Mării Negre, în largul peninsulei Crimeea, relatează Kyiv Independent.

PSD și PNL au cumpărat știri pozitive cu o sumă egală cu cât a costat construcția spitalului „Dăruiește viață”. Plățile au crescut, în secret, de la 60 de milioane de lei pe an la peste 100 de milioane de lei

Recomandări

PSD și PNL au cumpărat știri pozitive cu o sumă egală cu cât a costat construcția spitalului „Dăruiește viață”. Plățile au crescut, în secret, de la 60 de milioane de lei pe an la peste 100 de milioane de lei

Serviciile de informații militare ale Ucrainei au prezentat un videoclip cu o dronă navală apropiindu-se de o navă, urmată apoi de o explozie.

Mesajul însoțitor spunea că nava Ivanovets a primit „lovituri directe la carenă” și a fost deteriorată iremediabil. Nava s-au scufundat ulterior, a spus serviciile de informații militare.

Serviciile de informații militare ale Ucrainei au spus că nava costă aproximativ 60-70 de milioane de dolari.

Potrivit informațiilor preliminare, informațiile militare au declarat că operațiunile de căutare și salvare rusești au eșuat.

01 feb. – Acum 6 zile

01-02-2024

112 tancuri rusești, în valoare de 300 de milioane de dolari, au fost distruse sau dezactivate de Garda Națională în ianuarie

Garda Națională a Ucrainei a distrus sau dezactivat 112 tancuri rusești în prima lună a anului 2024, cu o valoare totală estimată la peste 300 de milioane de dolari, a declarat ministrul de Interne Ihor Klimenko, citat de Kyiv Independent.

Lista include aproximativ 10 tancuri T-90 „Proryv”, „cu care Rusia s-a lăudat”.

„Gărzile Naționale au dovedit în mod repetat că nu există ținte impenetrabile pentru păsările (nr. dronele) ucrainene”, a spus Klimenko, împărtășind dovezi video ale unora dintre loviturile de succes.

Cum și-a adaptat Rusia mașinăria de război pentru a prelua inițiativa strategică pe front. Rezultatul poate fi o înfrângere ucraineană, spune un strateg militar

Recomandări

Cum și-a adaptat Rusia mașinăria de război pentru a prelua inițiativa strategică pe front. Rezultatul poate fi o înfrângere ucraineană, spune un strateg militar

Garda Națională este o forță militară aflată sub comanda Ministerului de Interne.

Forțele ruse au pierdut în total 339 de tancuri în ultima lună, potrivit Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei.

01 feb. – Acum 6 zile

01-02-2024

Ucraina are o penurie din ce în ce mai „critică” de obuze de artilerie

Ucraina se confruntă cu o penurie „critică” de obuze de artilerie, relatează publicația Bloomberg care citează un document pe care ministrul Apărării, Rustem Umerov, le-a trimis aliaților europeni ai Ucrainei. Rusia este în prezent capabilă să tragă de trei ori mai multe obuze pe zi, scrie Umerov.

Sprijinul internațional pentru Ucraina s-a diminuat după ce ajutorul de 61 de miliarde de dolari din partea SUA s-a blocat în Congres din cauza luptelor politice interne, iar Ungaria a blocat un pachet de sprijin de 54 de miliarde de dolari pentru Ucraina din partea UE în decembrie 2023.

Oficialii ucraineni și aliații străini au recunoscut că impasul a afectat capacitățile ucranene pe câmpului de luptă.

Umerov a spus că în prezent Ucraina nu poate trage mai mult de 2.000 de obuze pe zi, aproximativ o treime din consumul mediu zilnic de obuze din Rusia, potrivit Bloomberg.

UE a promis că va livra Ucrainei 1 milion de obuze până în martie 2024, dar este cu mult în urma acestei ținte și este puțin probabil să o atingă în luna următoare.

01 feb. – Acum 6 zile

01-02-2024

Kievul sugerează un plan de intensificare a atacurilor asupra infrastructurii critice rusești

Există un plan „ipotetic” de creștere a numărului de lovituri ucrainene asupra infrastructurii critice rusești și a instalațiilor militare din Rusia, a declarat șeful serviciilor de informații militare, Kirilo Budanov, într-un interviu pentru CNN publicat pe 31 ianuarie.

Mai multe lovituri cu drone asupra depozitelor de petrol din Rusia au fost raportate în ianuarie, inclusiv în regiunile Krasnodar, Breansk, Oriol și Leningrad. Kievul nu comentează în general presupusele atacuri din interiorul Rusiei.

De asemenea, Budanov nu a recunoscut în mod explicit responsabilitatea Ucrainei în recenta serie de lovituri din Rusia, dar a spus că este „foarte posibil” ca Ucraina să fie implicată.

El a adăugat că există un plan „ipotetic” pentru a crește ritmul unor astfel de lovituri, care poate include „toate infrastructura critică majoră și infrastructura militară a Federației Ruse”.

Dincolo de impactul asupra capacității militare și a infrastructurii industriale a Rusiei, loviturile îi expun pe civili ruși la realitatea războiului la scară largă, a spus Budanov.

Ei, în cele din urmă, „văd imaginea reală (a războiului). Văd depozite de petrol în flăcări, clădiri distruse și fabrici și așa mai departe. Toate acestea sunt benefice”.

Budanov a spus că Ucraina și Rusia au capacități de drone relativ similare, dar Rusia are un avantaj semnificativ cu artilerie și muniție.

01 feb. – Acum 6 zile

01-02-2024

Patru drone rusești au atacat orașul Harkov

Armata rusă a atacat Harkovul în seara zilei de 31 ianuarie cu patru drone, a precizat guvernatorul regiunii Harkov, Oleh Siniehubov, pe Telegram.

Două drone au fost doborâte, în timp ce alte două au lovit o întreprindere civilă din districtul Osnovianski al orașului, potrivit guvernatorului. Un incendiu a izbucnit în sediul întreprinderii, dar nu au fost înregistrate victime.

De asemenea, Forțele Aeriene ale Ucrainei au raportat doborarea a două din patru drone rusești în atacul asupra Harkovului din timpul nopții.

Armata rusă a vizat în mod regulat Harkovul și așezările din regiune de la începutul invaziei pe scară largă a Ucrainei de către Rusia, în 2022. În ultimele câteva săptămâni, numărul atacurilor asupra orașului a crescut.

Potrivit lui Siniehubov, trupele ruse au bombardat, de asemenea, aproximativ 20 de așezări în regiunea Harkov în ultima zi.

31 ian. – Acum 6 zile

31-01-2024

Zelenski: Mai avem mult până la finalul acestei ierni; atacurile „teroriste” rușilor vor continua

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat miercuri, în discursul său video adresat națiunii, că situația energetică din Ucraina în această iarnă este mai bună decât anul trecut, dar că vor fi și mai multe atacuri „teroriste” ale rușilor, scrie Ukrainska Pravda.

„Atacurile teroriste rusești continuă în fiecare zi și noapte. Rachete și drone. Noi doborâm o parte semnificativă dintre ele. Cu toate acestea, există încă multe bombardamente. Și este abia 31 ianuarie. Situația din sectorul energetic diferă fundamental față de iarna trecută. Sistemul a fost întărit”, a afirmat liderul de la Kiev.

„Continuăm să furnizăm ucrainenilor energie. Asigurăm și îmbunătățim în mod constant protejarea instalațiilor energetice. Ne consolidăm scutul de apărarea aeriană. Mai este încă un drum lung de parcurs în această iarnă și vor exista atacuri teroriste rusești, iar rușii vor încerca să spargă apărarea noastră”, a continuat Zelenski.

Liderul de la Kiev a precizat că Ucraina este conștientă de amploarea amenințării. De asemenea, el le-a mulțumit ucrainenilor implicați în operațiunile de apărare antiaeriană.

„Le mulțumesc tuturor celor care luptă și muncesc pentru stat. Tuturor celor care ajută. Și care își aliniază interesele cu toți ceilalți din Ucraina. Apărarea cu succes a statului este întotdeauna o cauză comună. Iar ucrainenii știu cum să depășească dificultățile. Vom depăși totul! Am depășit deja multe. Dându-ne seama care sunt interesele noastre comune. Interesele statului”, a mai spus Zelenski, în mesajul său video.

31 ian. – Acum 7 zile

31-01-2024

Atac ucrainean cu rachete asupra peninsulei Crimeea

Aerodromul Belbek din Crimeea a fost lovit miercuri într-o operaţiune militară ucraineană, a anunţat comandantul Forţelor Aeriene ucrainene, în timp ce Ministerul rus al Apărării a anunţat că 20 de rachete au fost doborâte deasupra Crimeii şi Mării Negre şi resturi din aceste rachete au căzut în perimetrul unei unităţi militare ruse în zona oraşului Sevastopol, informează AFP şi Reuters.

Apărarea antiaeriană rusă a „distrus 17 rachete ucrainene deasupra apelor Mării Negre şi alte trei deasupra peninsulei Crimeea”, a menţionat Ministerul rus al Apărării, într-un mesaj publicat pe Telegram.

„Resturi de rachete ucrainene au căzut pe teritoriul unei unităţi militare din apropierea localităţii Liubímovka în Republica Crimeea. Aeronavele (staţionate la baza aeriană) nu au suferit pagube”, mai afirmă ministerul rus. Respectiva unitate militară se află lângă aerodromul militar Belbek, scrie Agerpres.

Guvernatorul Sevastopolului, Mihail Razvojaev, a declarat la rândul său că armata rusă a „respins un atac masiv” asupra oraşului şi că aproximativ zece clădiri au înregistrat pagube minore în urma căderii unor resturi din rachetele doborâte, dar nu sunt persoane rănite.

În acest timp, comandantul Forţelor Aeriene ucrainene, Mikola Oleşciuk, a postat pe Telegram un mesaj în care le-a mulţumit piloţilor militari ucraineni care au executat această operaţiune, despre care a afirmat că a lovit aerodromul militar Belbek.

„Piloţii ucraineni vor reveni evident la bazele lor”, a adăugat comandantul ucrainean.


Google News
Urmărește-ne pe Google NewsSource by [author_name]

error: Continut protejat.Pentru colaborare trimite un email la office@hackerville.ro