joi, iulie 25, 2024
Cryptomonede

Germania transferă $25,1 milioane în BTC către exchange-uri, iar SUA transferă $11,4 milioane în ETH • crypto.ro

Puncte cheie

  • Guvernul Germaniei a transferat 400 BTC, în valoare de 25,1 milioane de dolari, către bursele Bitstamp, Coinbase și Kraken.
  • Guvernul SUA a transferat 3.375 ETH, în valoare de 11,4 milioane de dolari, către o adresă necunoscută.

Guvernul german a transferat 400 Bitcoin (BTC) către trei exchange-uri crypto, inclusiv Bitstamp, Coinbase și Kraken, suma fiind evaluată la aproximativ 25,1 milioane de dolari la prețurile actuale.

Transferul a avut loc astăzi la ora 16:25 UTC+8, conform datelor de la Arkham.

Bitcoin se tranzacționează în prezent la aproximativ 62.800 de dolari.

În ultimele două săptămâni, guvernul german a transferat un total de 2.700 BTC, în valoare de aproximativ 170 de milioane de dolari, către exchange-urile centralizate (CEX).

Acțiunile guvernului german au început acum câteva săptămâni, după ce confiscase în ianuarie 50.000 BTC de la site-ul de piraterie cinematografică Movie2k.

Germania este unul dintre cei mai mari deținători statali cunoscuți de Bitcoin, clasându-se în urma Statelor Unite, Chinei și Regatului Unit.

Guvernul SUA transferă ETH către o adresă necunoscută

Conform datelor furnizate de Arkham, guvernul SUA a transferat 3.375 Ethereum (ETH), în valoare de aproximativ 11.4 milioane de dolari, către o adresă necunoscută.

Transferul a avut loc astăzi la ora 16:34 UTC+8.

La redactarea acestui articol, Ethereum se tranzacționează la aproximativ 3.400 de dolari.

Se presupune că această adresă deține fondurile confiscate ale antreprenorilor estonieni în domeniul cripto, Potapenko și Turogin.

Anterior, o altă adresă deținută de guvernul SUA, care gestiona anterior fondurile confiscate, a transferat 11.84 BTC în valoare de peste 740.000 de dolari.

Pe 26 iunie, am raportat că o cantitate semnificativă de BTC, însumând 3.940 de monede, în valoare totală de aproximativ 247,7 milioane de dolari, a fost transferată către Coinbase din portofele suspectate a fi legate tot de guvernul SUA.

Rapoartele au apărut la scurt timp după ce Statele Unite au mutat 750 BTC în valoare de aproximativ 47,1 milioane de dolari.

Conform datelor provenite de la Arkham Research, suma de BTC transferată a fost asociată cu Banmeet Singh, un cetățean indian.

Aceleași informații dezvăluie că Singh a fost condamnat anul acesta pentru infracțiuni legate de distribuția de substanțe controlate și spălarea de bani. La momentul respectiv, i s-a ordonat să renunțe la crypto în valoare de aproximativ 150 de milioane de dolari.

Vânzarea sau scoaterea la licitație a criptomonedelor obținute din investigații penale sau confiscări de bunuri este o practică obișnuită pentru guvernele națiunilor.Source by [author_name]

error: Continut protejat.Pentru colaborare trimite un email la office@hackerville.ro