joi, iulie 25, 2024
Cryptomonede

Fondul de pensii Wisconsin a investit aproape $100 milioane în ETF-ul Bitcoin al BlackRock, IBIT • crypto.ro

Puncte cheie

  • Conform SEC, Fondul de Investiții Wisconsin din SUA deține în prezent $99 de milioane în ETF-ul Bitcoin IBIT de la BlackRock.
  • Agenția, înființată în 1951, gestionează și investește fondurile de pensii publice și alte fonduri fiduciare ale statului Wisconsin.

Documentele SEC dezvăluie că Fondul de Investiții al Statului Wisconsin deține în prezent 99 de milioane de dolari în ETF-ul Bitcoin IBIT de la BlackRock.

Această agenție, înființată în 1951, gestionează fonduri de pensii publice și alte fonduri fiduciare din statul Wisconsin.

De asemenea, fondul din Wisconsin deține 64 de milioane de dolari în ETF-ul Bitcoin GBTC de la Grayscale.

Recent, directorul activelor digitale de la BlackRock, Robert Mitchnick, a declarat că se așteaptă la un val nou de interes din partea unui tip diferit de investitori – instituții financiare precum fonduri suverane de investiții, fonduri de pensii și fonduri de tip endowment.

Analistul Bloomberg, Eric Balchunas, a comentat pe contul său X aceste dețineri ale Wisconsin, subliniind că un fond de pensii de stat a cumpărat IBIT în primul trimestru al lui 2024.

El a menționat că, de obicei, instituțiile mari nu investesc în ETF-uri noi (reflectate în documentele 13F) timp de aproximativ un an, până când acestea câștigă mai multă lichiditate, însă acestea nu sunt lansări obișnuite.

Balchunas consideră că acesta este un semn bun și, în urma acestei decizii, ne putem aștepta ca mai multe instituții să urmeze exemplul, deoarece acestea tind să se miște în grup.

Șansele aprobării ETF-urilor Ethereum sunt infime

Balchunas a mai postat astăzi pe contul său X, menționând că SEC a întrebat comentatorii cu privire la ETF-urile Ethereum dacă emitenții și-au depus corect propunerile de listare a ETF-urilor ca mărfuri.

Din spusele lui, acest lucru arată că SEC consideră ETH ca fiind o security în decizia lor de respingere.

Acesta a concluzionat prin faptul că aprobarea pentru ETF-urile ETH acum are șanse infime spre deloc să devină realitate.

Pe 25 aprilie, știrile de la Reuters dezvăluiau că SEC din SUA ar putea respinge cererile pentru ETF-uri bazate pe Ethereum luna aceasta, conform unor surse familiare cu situația.

Emitenții americani și alte firme se așteaptă ca Securities and Exchange Commission să respingă aplicațiile lor după întâlniri descurajante cu agenția de reglementare din aprilie.

Opt companii, inclusiv VanEck și ARK Investment, au depus anterior cereri la SEC pentru a lista ETF-uri care să urmărească prețul Ethereum.

Conform acelorași rapoarte, SEC trebuie încă să se pronunțe cu privire la cererile VanEck și ARK, primele pe listă, până pe 23 și, respectiv, 24 mai.

Întâlnirile dintre emitenți și autoritate au fost unilaterale, iar personalul agenției nu a discutat detalii concrete despre produsele propuse, potrivit surselor citate de Reuters în aprilie.
Source by [author_name]

error: Continut protejat.Pentru colaborare trimite un email la office@hackerville.ro