sâmbătă, iulie 20, 2024
Noutati

Examenul De BAC La Matematică 2024, Pentru Elevii De La Real. A Doua Probă Scrisă A Bacalaureatului

Baremul de corectare la Matematică pentru Bacalaureat 2024, publicat

UPDATE 15.26: Baremul de corectare pentru proba scrisă la matematică de la Bacalaureat 2024 a fost publicat astăzi, 2 iulie, de Ministerul Educației. Anterior, au fost publicate subiectele de la matematică pentru Bac 2024, care pot fi consultate și pe Libertatea.

Mai multe detalii: Baremul de corectare la matematică pentru Bacalaureat 2024, publicat pe EDU.ro

UPDATE ora 12.12: Proba la matematică de la Bacalaureat 2024 s-a încheiat la ora 12.00. Profesoara Alexandra Andriciuc, de la Liceul Internațional Ioanid, va rezolva în direct pentru Libertatea, subiectele primite de candidați, la ora 13.00.

Mai multe detalii: Rezolvarea subiectelor la BAC Matematică 2024. O profesoară de mate îți arată, la ora 13:00, cum trebuia să le rezolvi

UPDATE ora 10.27: Subiectele primite la matematică de absolvenții de liceu de la profilul tehnologic au fost publicate de Știrileprotv.ro.

Mai multe detalii: Subiectele la Matematică la BAC 2024. Ce le-a picat absolvenților de la profilul tehnologic

UPDATE ora 9.00: Începe proba la matematică, a doua probă scrisă a examenului de Bacalaureat 2024. Din acest moment, candidații au la dispoziție trei ore pentru rezolvarea subiectelor.

Ordonanța care poate lăsa șoferi nevinovați fără permis. Petiție de revoltă semnată online. Avocat: „Interesul societății primează”

Recomandări

Ordonanța care poate lăsa șoferi nevinovați fără permis. Petiție de revoltă semnată online. Avocat: „Interesul societății primează”

UPDATE ora 8.30: S-a încheiat intervalul de o oră în care a fost permis accesul candidaților în sălile de examen.

UPDATE ora 7.30: De la această oră și până la 8.30 este permis accesul candidaților în sălile de examen. Proba la matematică, a doua probă scrisă de la Bac 2024, va începe la ora 9.00.

***

Proba la matematică este susținută de candidații care au absolvit profilul real din filiera teoretică, profilurile din filiera tehnologică, profilul militar sau profilul pedagogic – specializarea învăţători-educatoare, din filiera vocaţională.

Absolvenții profilului umanist din filiera teoretică și de la celelalte profiluri şi specializări din filiera vocaţională susțin, la proba obligatorie de astăzi, examenul la istorie.

Reguli la proba la matematică de la Bac 2024

Accesul candidaților în centrele de examen este permis între orele 7.30 și 8.30, proba fiind programată la ora 9.00.

Pentru a putea susține examenul, absolvenții de liceu trebuie să aibă asupra loc un act de indentitate valabil.

Ei nu pot intra în sala de examen cu ghiozdane sau genți, cărți, notițe sau telefoane mobile, toate obiectele personale și materialele interzise fiind depozitate într-o sală specială, supravegheată de o persoană desemnată de comisia de examen.

REPORTAJ. De ce un pensionar dintr-un sat din Buzău cară apă de la fântână pentru animale: „Când o mulgi, nu vezi că-i laptele sărat?”

Recomandări

REPORTAJ. De ce un pensionar dintr-un sat din Buzău cară apă de la fântână pentru animale: „Când o mulgi, nu vezi că-i laptele sărat?”

Cei care sunt prinși că încalcă aceste reguli vor fi excluși din examen și nu vor mai avea dreptul să susțină Bacalaureatul în următoarele două sesiuni.

Odată ajunși în sala unde urmează să susțină proba, candidații completează datele de identificare pe foaia de examen, apoi primesc subiectele. Din acel moment, au trei ore la dispoziție pentru a rezolva cerințele.

Potrivit metodologiei publicate de Ministerul Educației, „pentru elaborarea lucrării scrise, candidaţii folosesc numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor folosesc numai creion negru. Pentru probele scrise la disciplinele «Matematică» şi «Geografie», candidaţii pot să utilizeze instrumente de desen”.

De asemenea, „se interzice folosirea, în timpul probelor scrise, a mijloacelor de calcul. Se foloseşte numai hârtia distribuită candidaţilor de către asistenţi”.

Probele de la Bac 2024 sunt monitorizate audio-video.

Cum are loc predarea lucrărilor la Bac 2024

Conform regulilor stabilite de Ministerul Educației, „după ce îşi încheie lucrările, candidaţii numerotează foile, sub îndrumarea asistenţilor, numai cu cifre arabe, în partea de jos a paginii, în colţul din dreapta, indicând pagina curentă şi numărul total de pagini, de exemplu sub forma 3/5, pentru pagina a treia, dacă elevul a scris în total cinci pagini. Se vor numerota toate paginile pe care elevul a scris, inclusiv acelea pe care sunt scrise doar câteva rânduri, partea nescrisă fiind barată de către asistenţi. După încheierea numerotării, candidaţii predau asistenţilor lucrările şi semnează pentru confirmarea predării lucrării şi a numărului de pagini”.

ANALIZĂ: Cum îi știrbesc miniștrii liberali, pas cu pas, autoritatea lui Ciolacu. Noul calendar electoral, sabie cu două tăișuri pentru PNL

Recomandări

ANALIZĂ: Cum îi știrbesc miniștrii liberali, pas cu pas, autoritatea lui Ciolacu. Noul calendar electoral, sabie cu două tăișuri pentru PNL

Candidații care nu au terminat de rezolvat subiectele în cele trei ore de examen vor preda lucrările în faza în care se află, iar trei dintre ei trebuie să rămână în sală până când ultima lucrare este predată.

„La predarea lucrărilor, asistenţii barează spaţiile nescrise, verifică numărul de pagini şi îl trec în procesele-verbale de predare-primire pe care le semnează candidaţii, precum şi în rubrica prevăzută pe prima pagină a lucrării. Ciornele şi lucrările anulate se strâng separat şi se păstrează în centrul de examen”, mai prevede metodologia.

Programă matematică Bacalaureat 2024

În cadrul examenului de Bacalaureat matematica are statut de disciplină obligatorie în funcţie de filieră, profil şi specializare, potrivit legii. Astfel, programele de examen se diferenţiază în:

 • programa pentru filiera teoretică, profilul real, specializarea matematică-informatică şi pentru filiera vocaţională, profilul militar, specializarea matematică-informatică;
 • programa pentru filiera teoretică, profilul real, specializarea ştiinţe ale naturii;
 • programa pentru filiera tehnologică: profilul servicii, toate calificările profesionale; profilul resurse naturale şi protecţia mediului, toate calificările profesionale; profilul tehnic, toate calificările profesionale;
 • programa pentru filiera vocaţională, profilul pedagogic, specializarea învăţător-educatoare.

Următoarele probe scrise de la Bac 2024

După o zi de pauză, examenul de Bacalaureat 2024 continuă joi, 4 iulie, cu proba la alegere a profilului și specializării, iar vineri, 5 iulie, va avea loc proba de la limba și literatura maternă, ultima din această sesiune.

Primele rezultate se vor afișa pe 8 iulie, între 9 și 11 iulie se vor rezolva contestațiile, iar pe 12 iulie se vor afișa rezultatele finale.

Calendar Bac 2024 sesiunea august

Următoarea sesiune de la Bac 2024 este programată în luna august.

 • 15 – 22 iulie 2024: Înscrierea candidaților la a doua sesiune de examen, inclusiv a candidaților care au promovat examenele de corigențe
 • 8 – 9 august 2024: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A 9 august 2024: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B
 • 12 august 2024: Evaluarea competențelor digitale – proba D
 • 13 – 14 august 2024: Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională – proba C
 • 19 august 2024: Limba și literatura română – proba E.a) – proba scrisă
 • 20 august 2024: Proba obligatorie a profilului – proba E.c) – proba scrisă
 • 21 august 2024: Proba la alegere a profilului și specializării – proba E.d) – proba scrisă
 • 22 august 2024: Limba și literatura maternă – proba E.b) – proba scrisă
 • 26 august 2024: Afișarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12.00) și depunerea contestațiilor (orele 12.00 – 18.00)
 • 27 – 29 august 2024: Rezolvarea contestațiilor
 • 30 august 2024: Afișarea rezultatelor finale


Google News
Urmărește-ne pe Google NewsSource by [author_name]

error: Continut protejat.Pentru colaborare trimite un email la office@hackerville.ro