joi, iulie 25, 2024
Cryptomonede

Ce este Manta Network, al 44-lea proiect pe Binance Launchpool • crypto.ro

Manta Network oferă un ecosistem unic multi-modular conceput pentru aplicații zero-knowledge (ZK). Acesta este împărțit în două componente principale: Manta Pacific și Manta Atlantic, fiecare având funcții distincte, dar menținând interoperabilitatea.

Manta Pacific funcționează ca o soluție de scalare Layer 2 (L2) pe Ethereum, adaptată pentru aplicații ZK native EVM. Este un avantaj pentru dezvoltatori, care doresc să implementeze aplicații ZK în mod accesibil și scalabil, folosind limbajul de programare popular Solidity.

Manta Atlantic, pe de altă parte, este un blockchain Layer 1 (L1) în cadrul ecosistemului Polkadot. Se concentrează pe identități și credențiale programabile, utilizând criptografia zk-SNARKs. Aceasta permite crearea de tokenuri zkSoulbound (zkSBT), oferind utilizatorilor control asupra datelor lor, în timp ce verifică anumite atribute fără a compromite informații sensibile.

Caracteristici cheie și aplicații

Manta Network nu este doar un alt proiect blockchain; se distinge prin accentul pus pe confidențialitate, scalabilitate și mediu prietenos pentru dezvoltatori.

  1. Confidențialitate: Inima rețelei Manta este confidențialitatea utilizatorilor. Prin utilizarea aplicațiilor ZK, asigură că tranzacțiile și datele personale rămân confidențiale, fiind totodată verificabile.
  2. Scalabilitate: Manta Pacific abordează direct problemele de scalabilitate cunoscute ale Ethereum, oferind o platformă cu taxe de gaz mai mici și timpi de tranzacție mai rapizi.
  3. Mediu prietenos pentru dezvoltatori: Înțelegând nevoile dezvoltatorilor, Manta oferă SDK-uri și biblioteci accesibile, asigurând ușurința în utilizare pe platformele sale.
  4. Arhitectură modulară: Designul modular al rețelei împuternicește dezvoltatorii să selecteze lanțul cel mai potrivit pentru aplicațiile lor, încurajând o relație sinergică între Manta Pacific și Manta Atlantic.
  5. Noi cazuri de utilizare ZK: Manta Network este pionier în introducerea unor unelte inovatoare precum Circuitele Universale, simplificând integrarea funcționalităților ZK în contractele Solidity existente.

Ecosistemul Manta permite o varietate de aplicații, de la finanțe descentralizate (DeFi) private și sisteme de vot confidențiale, până la divulgarea selectivă de informații pentru conformitatea KYC/AML și platforme de social media descentralizate, toate fără a sacrifica confidențialitatea utilizatorului.

Tokenul $MANTA și perspectivele de viitor

Tokenul $MANTA, moneda nativă a rețelei Manta, joacă un rol esențial în ecosistem. Este utilizat pentru guvernanță, plata taxelor de tranzacție pe Manta Pacific și staking pentru a securiza rețeaua, în timp ce se câștigă recompense.

Recent, Manta Network a încheiat campania sa New Paradigm, distribuind airdrop-uri adoptatorilor timpurii și participanților. Echipa continuă să dezvolte caracteristici interesante, inclusiv zkNFTs și un schimb descentralizat (DEX) specializat pentru aplicații ZK.

Colaborările cu jucători semnificativi din industrie, precum Binance Labs și Polychain Capital, semnalează un suport puternic din industrie și încredere în viitorul Mantăi.

Al 44-lea proiect pe Binance LaunchpoolSource by [author_name]

error: Continut protejat.Pentru colaborare trimite un email la office@hackerville.ro