sâmbătă, iulie 20, 2024
Cryptomonede

Bitcoin atinge maxime istorice în 30+ de țări • crypto.ro

În ultimele zile, Bitcoin (BTC) a atins prețuri maxime istorice (ATH) față de o gamă diversă de valute fiat, inclusiv yenul japonez, ringgitul malaiezian, rupia indiană, dolarul taiwanez, wonul sud-coreean, peso chilian, dolarul australian, yuanul chinez, randul sud-african, coroana norvegiană și lira turcească.

Această tendință subliniază o scădere a valorii de piață a acestor valute fiat, atribuită creșterii ratei inflației, care erodează puterea de cumpărare în timp.

Analiștii pieței au observat că Bitcoin a intrat într-o fază de descoperire a prețurilor după ce a depășit nivelul critic de rezistență de 57.000 de dolari.

Cu următorul eveniment de halving la Bitcoin la doar 49 de zile distanță, există așteptări mari pentru continuarea impulsului bullish, determinând potențial Bitcoin să atingă noi recorduri, așa cum s-a întâmplat în ciclurile de înjumătățire din trecut.

Datele istorice subliniază creșterile dramatice ale prețului Bitcoin după fiecare eveniment de halving, cu câștiguri de cel puțin 270% înregistrate după înjumătățire.

De exemplu, prețul Bitcoin a crescut de la 12 dolari la 964 de dolari în decurs de un an după halvingul din 2012. Modele similare au fost observate în halvingulrile ulterioare, prețurile sărind de la 663 de dolari la 2.500 de dolari după evenimentul din 2016 și de la 8.500 de dolari la 68.783 de dolari după halvingul din 2020.

Forțele motrice din spatele fiecărui ciclu de creștere au variat, de la sectorul de retail din 2017 care a împins BTC la 17.000 de dolari, până la investițiile instituționale semnificative din 2021 care l-au ridicat la 69.000 de dolari.

În 2024, tendința continuă cu investitorii instituționali care joacă un rol esențial, dovadă fiind intrările nete zilnice în fondurile tranzacționate la bursă (ETF) Bitcoin, care au ajuns la aproape jumătate de miliard de dolari. Această cerere depășește cu mult oferta de noi BTC, iar înjumătățirea viitoare se așteaptă să restricționeze și mai mult oferta prin reducerea la jumătate a recompensei pentru bloc.

În prezent, Bitcoin se tranzacționează la 59.400 de dolari, ceea ce reprezintă o creștere de 5% în ultimele 24 de ore. Această creștere a prețului și evenimentul anticipat de înjumătățire subliniază interesul crescând al instituțiilor și potențialul ca prețul Bitcoin să atingă noi culmi în perioada de după înjumătățire.
Source by [author_name]

error: Continut protejat.Pentru colaborare trimite un email la office@hackerville.ro