joi, iulie 25, 2024
Cryptomonede

Balenele cumpără Bitcoin la prețuri mai mici după lansarea ETF-urilor în SUA • crypto.ro

În urma lansării în SUA a fondurilor tranzacționate la bursă (ETF-uri) pentru Bitcoin (BTC), criptomoneda de top a experimentat un declin semnificativ, scăzând cu aproape 19% la un preț actual de 39.770 dolari, conform celor mai recente date TradingView.

BTCUSD, timeframe de o zi
BTCUSD, timeframe de o zi

Acest declin, de când ETF-urile au început tranzacționarea pe 11 ianuarie, a stârnit interesul balenelor crypto – entități cunoscute pentru deținerile lor substanțiale.

Aceste balene crypto, în mod special active pe Bitfinex, o platformă de schimb de active digitale de top clasată printre primele 10 în volume de tranzacționare, se presupune că cumpără Bitcoin la aceste prețuri mai scăzute.

Balenele de pe Bitfinex au reputația de a influența semnificativ dinamica pieței. Datele TradingView au evidențiat un trend neobișnuit peste weekend: Bitcoin tranzacționat pe Bitfinex la un premium de aproximativ 100 de dolari peste prețul mediu global.

BTC tranzacționat la un premium consistent pe Bitfinex peste weekend
BTC tranzacționat la un premium consistent pe Bitfinex peste weekend

În prezent, acest premium s-a redus ușor la aproximativ 70 de dolari, încă semnificativ mai mare decât pe alte platforme precum Coinbase și Binance.

Un factor notabil în acest scenariu este strategia de cumpărare a prețului mediu ponderat în funcție de tranzacție (TWAP), observată și estimată de un analist de piață și trader pseudonim, Byzantine General.

Conform analizei lui, în jur de 50 de milioane de dolari în Bitcoin au fost acumulate pe Bitfinex în trei zile. TWAP este o abordare algoritmică utilizată pentru distribuirea comenzilor mari în timp, destinată reducerii alunecării – diferența dintre prețul așteptat al unei tranzacții și prețul la care este executată.

Această activitate intensificată de cumpărare coincide cu presiunile mai largi ale pieței, inclusiv vânzările din patrimoniul falimentar FTX și retragerile din Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), care au contribuit la scăderea prețului Bitcoin sub 39.000 de dolari pentru prima dată de la începutul lui decembrie.

Mai multe dovezi ale sentimentului bullish printre traderii Bitfinex sunt creșterea semnificativă a pozițiilor long BTC/USD, sau pariurile cu efect de levier bullish.

Long-urile au crescut în ultimele șapte zile
Long-urile au crescut în ultimele șapte zile

În doar o săptămână, acestea au crescut cu aproape 8%, depășind 73.000 de contracte. Acest trend sugerează un optimism crescând printre investitori privind posibila revenire a BTC, în ciuda provocărilor actuale ale pieței.

Peisajul criptomonedelor continuă să fie dinamic, influențat de diverși factori, de la mișcări instituționale la schimbări regulatorii.
Source by [author_name]

error: Continut protejat.Pentru colaborare trimite un email la office@hackerville.ro