sâmbătă, iulie 20, 2024
Cryptomonede

Actualizarea Dencun a Ethereum implementată pe ultimul testnet, urmează lansarea pe mainnet • crypto.ro

Actualizarea Dencun, o actualizare importantă pentru blockchainul Ethereum, a fost implementată pe ultimul testnet, Holesky, marcând un pas important către implementarea sa pe mainnet luna viitoare.

Anterior, actualizarea a fost testată cu succes pe testneturile Goerli și Sepolia în ianuarie. Odată finalizată lansarea Holesky, dezvoltatorii urmează să anunțe o dată specifică pentru lansarea mainnet în cadrul apelului de astăzi al dezvoltatorilor Ethereum All Core. Estimările actuale sugerează o lansare la începutul sau la mijlocul lunii martie.

Ce este Dencun?

Dencun combină două actualizări separate, Cancun și Deneb, care vizează atât straturile de execuție, cât și cele de consens ale Ethereum. Acesta introduce o serie de îmbunătățiri, inclusiv:

  • Proto-danksharding (EIP-4844): Această caracteristică cheie utilizează „bloburi” pentru a stoca temporar și a accesa cantități mari de date off-chain, reducând cererea de stocare pe rețea. Acest lucru se preconizează că va reduce semnificativ costurile de tranzacție pentru aplicațiile Ethereum, în special pentru rollup-urile Layer 2.
  • Îmbunătățiri ale stratului de consens: Deneb introduce optimizări la stratul de consens, îmbunătățind eficiența și securitatea generală a rețelei.

Semnificația Dencun

Actualizarea Dencun reprezintă un pas crucial în dezvoltarea continuă a Ethereum, având ca scop abordarea problemelor de scalabilitate și reducerea taxelor de tranzacție.

Dacă va avea succes, ar putea facilita o adopție mai largă a rețelei Ethereum și a aplicațiilor sale.
Source by [author_name]

error: Continut protejat.Pentru colaborare trimite un email la office@hackerville.ro