sâmbătă, iulie 20, 2024
Cryptomonede

Acțiunile GameStop cresc cu 80% înainte de a fi suspendate • crypto.ro

Puncte cheie

  • Acțiunile GameStop au înregistrat o creștere de până la 83,2% chiar înainte de oprirea tranzacționării din cauza volatilității ridicate.
  • Roaring Kitty a revenit pe platforma socială X după o pauză de 3 ani.

Conform celor mai recente știri de la CNBC, acțiunile GameStop au crescut astăzi semnificativ înainte ca tranzacționarea să fie oprită.

Ultima tranzacție cu acțiuni GameStop a fost înregistrată la un preț cu aproximativ 83,2% mai mare după o creștere de 110%. Tranzacționarea a fost oprită de mai multe ori din cauza volatilității ridicate.

Acum câteva ore, Keith Gill, cunoscut și sub numele de Roaring Kitty, a revenit pe platforma de socializare X după o absență de trei ani.

Anterior, acesta era cunoscut pentru administrarea unui cont Reddit care a jucat un rol central în fenomenul short squeeze al companiei GameStop din 2021.

Acesta a fost un pion important în nebunia acțiunilor meme din 2020 și 2021, iar popularitatea sa se datorează în mare parte pariurilor substanțiale pe GameStop.

În ianuarie 2021, compania a fost în centrul atenției datorită unui short squeeze care a atras atenția lumii financiare.

Pe atunci, aproximativ 140% din acțiunile companiei disponibile pentru tranzacționare erau vândute în lipsă, pregătind scena pentru o creștere fără precedent a prețului acțiunilor, în timp ce vânzătorii în lipsă se luptau să își acopere pozițiile.

CNBC menționează că acțiunile GameStop au atins un maxim istoric de 120,75 dolari pe zi în ianuarie 2021, ajustat pentru un split ulterior al acțiunilor (4 la 1) din vara lui 2022. Cu toate acestea, odată cu pierderea interesului din partea investitorilor individuali, acțiunile s-au prăbușit.

Doar astăzi, Roaring Kitty a postat pe rețelele sociale, readucând în prim plan interesul pentru fenomenul acțiunilor meme. Postarea sa înfățișează o persoană care joacă jocuri video, aplecată pe scaun.

Există și o monedă meme dedicată companiei GameStop, tokenul GME pe Solana, care a înregistrat o revenire a prețului de peste 1.800% astăzi pe CoinMarketCap.

Capitalizarea de piață curentă a tokenului este de aproximativ 66 de milioane de dolari.

Ce este GameStop?

GameStop Corp. este o companie americană de retail care vinde jocuri video, electronice de larg consum și accesorii pentru gaming. Cu sediul central în Grapevine, Texas, este cel mai mare retailer de jocuri video din lume.
Source by [author_name]

error: Continut protejat.Pentru colaborare trimite un email la office@hackerville.ro