joi, decembrie 12, 2024
Cryptomonede

Nervos Network (CKB) crește cu peste 100% în 7 zile • crypto.ro

Puncte cheie

  • Prețul tokenului Nervos Network (CKB) a crescut cu 16% în ultimele 24 de ore, tranzacționându-se acum la puțin peste 0,03 dolari.
  • Dr. Ren Zhang, autorul inovației de consens „NC-Max” a lui CKB, a vorbit recent la Hong Kong despre Proof-of-Work (PoW) și Proof-of-Stake (PoS).

Prețul Nervos Network (CKB) a înregistrat o creștere semnificativă de aproximativ 16% în ultimele 24 de ore, peste 100% în ultimele șapte zile.

Nervos Network
Nervos Network

La redactarea acestui articol, token-ul se tranzacționează la 0.035 de dolari pe CoinMarketCap.

Recent, cercetătorul principal al proiectului a susținut un discurs-keynote foarte interesant, pe care îl vom aborda în continuare.

Ce este Nervos Network?

Nervos Network (CKB) este un ecosistem blockchain public open-source, cu scopul de a crea o rețea P2P (peer-to-peer) de criptoeconomie, unde utilizatorii pot accesa o gamă largă de servicii și capabilități blockchain demonstrabil sigure.

Nervos Network a fost lansat în noiembrie 2019 cu o arhitectură dual-layer inovatoare. Aceasta constă dintr-un strat de bază unde operează mecanismul de consens și sunt stocate activele inteligente, și un strat de calcul unde sunt procesate tranzacțiile.

Stratul de bază este cunoscut și sub numele de Baza de Cunoștințe Comune (Common Knowledge Base – CKB) și are propria criptomonedă numită CKByte (CKB).

Aceasta folosește mecanismul de consens Proof-of-Work (PoW) și conduce ecosistemul Nervos. Este utilizată pentru a plăti minerii pentru asigurarea securității rețelei, gestionarea resurselor rețelei și permiterea utilizatorilor să stocheze elemente pe rețea.

Nervos Network permite dezvoltatorilor să creeze aplicații descentralizate (dApps) care pot funcționa pe diverse sisteme blockchain. Orice strat al rețelei poate fi folosit pentru a rula atât dApps, cât și contracte inteligente.

Autorul inovației de consens NC-MAX a rețelei CKB susține un discurs în Hong Kong

Dr. Ren Zhang, autorul inovației de consens NC-MAX a blockchainului Nervos Network (CKB), a susținut recent un discurs la Hong Kong.

Prelegerea sa a abordat tema dovezilor criptografice utilizate pentru asigurarea consensului în rețelele blockchain, mai exact Proof-of-Work (PoW) și Proof-of-Stake (PoS), sub titlul provocator „Prejudecățile mele împotriva fiecărui protocol de consens care nu este Nakamoto Consensus” –  „My Biases against Every Consensus Protocol that is not Nakamoto Consensus”. (Nakamoto Consensus fiind referință la mecanismul PoW utilizat de Bitcoin).

Conferința Web3 Scholars se concentrează pe inovațiile tehnice și organizaționale din ecosistemul blockchain.

Ce este Consensul Nakamoto?

Nervos Network abordează pe site-ul său oficial conceptul de Consens Nakamoto.

Acesta este numit după creatorul pseudonim al Bitcoin, Satoshi Nakamoto, și reprezintă un mecanism de consens Bizantin Tolerant la Defecțiuni (BFT) care combină Proof-of-Work (PoW) cu „regula celui mai lung lanț” pentru a crea un protocol de consens care menține în mod adecvat autenticitatea rețelelor blockchain descentralizate.

„Regula celui mai lungi lanț” este o componentă cheie care stipulează că, în cazul bifurcațiilor concurente ale blockchainului, lanțul cu cel mai mult efort computațional acumulat (măsurat prin numărul de blocuri din lanț) este cel corect și valid.

Consensul Nakamoto a fost implementat pentru prima dată în Bitcoin și apoi adoptat de multe alte criptomonede ulterioare. Aceasta este o inovație critică care a permis lui BTC să devină primul sistem BFT care putea scala organic, fără a experimenta perioade de indisponibilitate.

Acest lucru ajută la prevenirea atacurilor asupra rețelei, deoarece îngreunează pentru atacatori crearea unui lanț valid mai lung.

Chiar dacă uneori Consensul Nakamoto este confundat cu PoW, ele sunt diferite. Primul este un protocol de consens mai larg care include PoW, dar și alte inovații care îl fac unic.

Folosind PoW și regula celui mai lung lanț, Consensul Nakamoto se asigură că blockchainul rămâne sigur și rezistent la atacuri.




Source by [author_name]

error: Continut protejat.Pentru colaborare trimite un email la office@hackerville.ro