sâmbătă, iulie 20, 2024
Cryptomonede

Bitcoin peste $69,000 pe fondul temperării inflației ȋn SUA • crypto.ro

Puncte cheie

 • Prețul Bitcoin depășește 69.000 de dolari în urma publicării datelor CPI de azi.
 • Noul raport CPI publicat astăzi arată o creștere de 3,3% față de anul anterior, menținându-se stabil față de luna mai.

Prețul Bitcoin a depășit 69.000 de dolari în urma celui mai recent raport CPI care a indicat o temperare a inflației.

 • Zoom

 • Hour

 • Day

 • Week

 • Month

 • Year

 • All Time

 • Type

 • Line Chart

 • Candlestick

Raportul CPI publicat recent arată o creștere de 3,3% față de anul anterior, menținându-se neschimbat față de luna mai.

Aceasta reprezintă o inflație de 0% lună de lună pentru prima dată din august 2022.

Inflația de bază a scăzut la 3,4%, sub așteptările de 3,5%.

Se pare că inflația ș-a relaxat ușor asupra economiei Statelor Unite, potrivit raportului publicat miercuri de către Departamentul Muncii.

Această inflație mai slabă ar putea deschide calea către o reducere a ratei dobânzii de către Fed în luna iulie, potrivit analiștilor.

Indicele prețurilor de consum era estimat să crească cu 0,1% lunar și cu 3,4% față de anul anterior, conform estimărilor consensuale ale Dow Jones.

Indicele Prețurilor de Consum măsoară modificarea prețului bunurilor și serviciilor din perspectiva consumatorului. Este un indicator cheie pentru a măsura schimbările în tendințele de cumpărare și inflație.

Rata dobânzii pentru creditele ipotecare fixe pe 30 de ani pentru împrumuturi cu raport credit/valoare de 80% este de 7,02%, comparativ cu 7,07% anterior.

Ziua de astăzi a fost importantă pentru știrile financiare și economice, deoarece investitorii se pregăteau pentru evoluția inflației și modul în care va reacționa Rezerva Federală.

După cum a menționat anterior CNBC, ziua a concentrat luni întregi de riscuri macroeconomice într-o singură zi, potrivit economistului UBS, Jonathan Pingle.

Membrii FOMC au lucrat la finalizarea previziunilor lor pentru inflație, produsul intern brut și șomaj, prezentând calea așteptată a ratei dobânzii până în 2026 și ulterior.

Actualizările trimestriale ale Rezumatului Proiecțiilor Economice sunt cel mai probabil influențate de raportul CPI.

Piața crypto a înregistrat o volatilitate ridicată înainte de publicarea datelor CPI

Piețele crypto au cunoscut o volatilitate ridicată înainte de publicarea datelor CPI, cu prețul Bitcoin scăzând sub 67.000 de dolari înainte de o redresare rapidă. Optimiștii sperau la evoluții în limitele previziunilor.

Potrivit Barron’s, economiștii chestionați de FactSet se așteptau ca inflația să crească cu 3,45% YoY în luna mai, adică la aceeași rată ca și în aprilie.

Economiștii se așteptau ca ritmul lunar al inflației să încetinească la 0,1% luna trecută, comparativ cu o rată de creștere de 0,3% în aprilie.

Indicele de bază al CPI exclude prețurile mai volatile la energie și alimente și este considerat un indicator mai bun pentru traiectoria viitoare a inflației. Acest indicator era estimat anterior să încetinească la o rată de 3,5% față de ritmul YoY de 3,6% înregistrat în aprilie, conform acelorași note.

Așteptările privind inflația CPI din luna mai au variat între entitățile financiare. Majoritatea se așteptau la o inflație IPC de 3,4%, în linie cu cifrele din aprilie.

Iată așteptările care proveneau anterior de la Goldman Sachs, Kalshi, Wells Fargo, Morgan Stanley, Barclays, Bank of America, FactSet Consensus, Citi și TD Securities:

Bitcoin peste $69,000 pe fondul temperării inflației ȋn SUA

În ceea ce privește corelația Bitcoin cu acțiunile, instrumentul FedWatch de la CME arată că traderii pe dobânzi speculează că Rezerva Federală ar putea menține ratele până în noiembrie.

Instrumentul sugerează o șansă de 47% ca Fed să păstreze ratele la nivelurile actuale în timpul reuniunii Comitetului Federal pentru Piața Deschisă (FOMC) din septembrie.

Luuk Strijers, CEO-ul Deribit, a menționat că Bitcoin a prezentat o corelație mai mare decât de obicei cu activele de risc, inclusiv aurul.
Source by [author_name]

error: Continut protejat.Pentru colaborare trimite un email la office@hackerville.ro