vineri, iunie 14, 2024
Cryptomonede

Robinhood va cumpăra Bitstamp cu $200 milioane, încheierea tranzacției preconizată în 2025 • crypto.ro

Puncte cheie

  • Platforma de tranzacționare Robinhood va cumpăra exchange-ul crypto Bitstamp, cu sediul în Marea Britanie.
  • Afacerea implică 200 de milioane de dolari, conform The Wall Street Journal.

Conform celor mai recente rapoarte de la The Wall Street Journal, Robinhood urmează să cumpere Bitstamp.

Platforma de tranzacționare își extinde prezența în domeniul crypto la nivel global, o mișcare care va atrage și mai mulți clienți prin oferte de produse noi, conform ultimului anunț venit de la companie.

Tranzacția de 200 de milioane de dolari este așteptată să se încheie în prima jumătate a anului 2025. Barclays Capital și Galaxy Digital au consiliat Robinhood și Bitstamp în privința vânzării, conform firmelor.

După cum a remarcat și CNBC, Bitstamp va alimenta creșterea Robinhood Crypto și va deveni prima afacere instituțională a acesteia.

Conform acelorași note, principalul exchange spot al Bitstamp, care este popular în Europa și Asia, are mai mult de 85 de active tranzacționabile și include produse precum împrumuturile și staking-ul.

Accelerarea expansiunii globale a Robinhood

Johann Kerbrat, Vicepreședinte și Manager General al Robinhood Crypto, a declarat pentru Reuters, citat de CNBC, că se află în primele etape în UE și sunt entuziasmați să continue expansiunea.

Achiziția Bitstamp va accelera extinderea globală.

Această nouă mișcare vine într-un moment în care afacerea crypto a Robinhood înregistrează o creștere rapidă, dar se confruntă și cu probleme de reglementare în SUA.

Potrivit lui Kerbrat, compania intenționează să continue comunicarea cu autoritățile de reglementare pe măsură ce avansează.

În mai, Robinhood a dezvăluit că a primit o notificare Wells de la SEC din SUA, care semnala o posibilă acțiune de aplicare a legii în viitor.

O notificare Wells este o notificare formală emisă de SEC care informează o companie sau un individ despre intențiile personalului regulatorului de a recomanda acțiuni de aplicare a legii împotriva acestora.

Această notificare oferă destinatarului oportunitatea de a furniza o explicație scrisă sau un argument cu privire la motivele potențiale pentru care o astfel de acțiune nu ar trebui să fie luată.

SEC a declarat că criptomonedele ar trebui considerate securities (valori mobiliare) și supuse regulilor sale de înregistrare, ceea ce a dus la acuzarea de către firmele crypto a regulatorului de exces de putere. În aprilie, Uniswap a primit, de asemenea, o notificare Wells de la SEC.

În martie, Robinhood a lansat portofelul său crypto pe Google Play pentru utilizatorii de Android din întreaga lume.Source by [author_name]

error: Continut protejat.Pentru colaborare trimite un email la office@hackerville.ro