vineri, iunie 14, 2024
Cryptomonede

Aprobarea ETF-urilor Ethereum ar putea declanșa intrări de $45 de miliarde în primele 12 luni • crypto.ro

Puncte cheie

 • Standard Chartered anticipează aprobarea ETF-urilor Ethereum de către SEC în această săptămână.
 • ETF-urile Ethereum ar putea genera intrări cuprinse între 15 și 45 de miliarde de dolari în primele 12 luni, propulsând ETH la 8.000 de dolari până la sfârșitul anului 2024.

Potrivit ultimelor rapoarte, Standard Chartered se așteaptă ca SEC din SUA să aprobe ETF-urile Ethereum în această săptămână.

Deciziile finale cu privire la aplicațiile depuse de VanEck și Ark Invest sunt așteptate joi, 23 mai, respectiv vineri, 24 mai.

Geoff Kendrick, Director de Cercetare FX și Active digitale la Standard Chartered Bank, consideră că, odată cu aprobarea potențială din partea SEC, ETF-urile Ethereum ar putea atrage intrări cuprinse între 2,39 milioane și 9,15 milioane de ETH în primele 12 luni de la aprobare.

La prețurile actuale, aceasta ar însemna între 15 și 45 de miliarde de dolari. De asemenea, Kendrick a menționat că, ca pondere din capitalizarea de piață, acest lucru este similar estimărilor lor privind intrările în ETF-urile Bitcoin, care s-au dovedit anterior corecte.

El a continuat prin a spune că, dacă ETF-urile Ethereum sunt aprobate în această săptămână, acest lucru ar determina ETH să țină pasul cu BTC, menținându-se raportul de preț actual de 5,4% pentru restul anului.

Kendrick a mai subliniat că se așteaptă ca Bitcoin să atingă 150.000 de dolari până la sfârșitul anului 2024, ceea ce ar implica un nivel de 8.000 de dolari pentru Ethereum.

De asemenea, el a prezis că până la sfârșitul anului 2025, BTC ar putea ajunge la 200.000 de dolari, iar ETH ar putea atinge prețuri de aproximativ 14.000 de dolari. Aceasta este o reiterare a țintelor de preț pe care le-a oferit pentru ETH încă din martie.

ETH se tranzacționează în prezent peste 3.700 de dolari, cu o creștere de 22% în ultimele 24 de ore conform CoinMarketCap.

 • Zoom

 • Hour

 • Day

 • Week

 • Month

 • Year

 • All Time

 • Type

 • Line Chart

 • Candlestick

Aprobarea ETF-urilor Ethereum ar putea veni pe fondul presiunii politice

Conform ultimelor rapoarte, investitorii reevaluează în prezent șansele ca aplicațiile pentru ETF-uri Ethereum să primească undă verde. Eric Balchunas de la Bloomberg, împreună cu Josh Seyffart, au crescut probabilitatea acestui eveniment de la 25% la 75%.

Potrivit lui Balchunas, motivul ar putea implica presiune politică.

Recent, industria crypto a marcat o victorie importantă pe 16 mai, când Senatul a adoptat legislația H.J.Res. 109 care ar anula Buletinul Contabil al Personalului SEC (SAB) nr. 121. Acesta avea rolul de a împiedica firmele financiare puternic reglementate să dețină Bitcoin și criptomonede în custodie.

Fidelity modifică cererea pentru ETF-ul Ethereum

După ce SEC a solicitat actualizări ale documentelor de la potențialii emitenți și bursele de valori care doresc să listeze ETF-uri Ethereum, Fidelity a depus o cerere S-1 modificată la SEC din SUA pentru ETF-ul său Ethereum.

Conform rapoartelor, firma de gestionare a activelor a depus o cerere S-1 actualizată, specificând că tokenurile ETH de bază ale ETF-ului nu vor fi puse în staking.

Cererile S-1 reprezintă formularul de înregistrare necesar al SEC pentru lansarea ETF-urilor în SUA.

Modificările aduse cererii de către Fidelity vin pe fondul rapoartelor care susțin că SEC din SUA ar putea aproba ETF-urile Ethereum din cauza presiunii politice, solicitând astfel actualizări ale cererilor de la emitenții de ETF-uri.

ETH pus în staking ar putea fi clasificat ca security

În ciuda aprobării potențiale a ETF-urilor Ethereum, ETH-ul pus în staking ar putea fi în continuare clasificat drept security, întrucât SEC a încercat anterior să clasifice ETH ca atare. De asemenea, trecerea Ethereum la Proof-of-Stake (PoS) ar putea fi un alt motiv pentru SEC.

Șeful departamentului de cercetare de la Galaxy Research, Alex Thorn, a declarat că, în ciuda posibilității aprobării ETF-urilor Ethereum în această săptămână, SEC ar putea considera ETH-ul pus în staking ca fiind security.

Fidelity a depus prima cerere S-1 la SEC pe 27 martie, iar cererea inițială specifica intenția firmei de a pune în staking o parte din ETH deținut.

Cererea evidențiază de asemenea că staking-ul introduce riscuri suplimentare, cum ar fi pierderi potențiale ale fondurilor prin „penalități de tip slashing” și riscuri de lichiditate pe măsură ce staking-ul este procesat.

Recompensele obținute din staking ar fi considerate venit pentru fond în scopuri fiscale, iar acest lucru ar determina ca investitorii să experimenteze evenimente impozabile fără o distribuție asociată din Trust.
Source by [author_name]

error: Continut protejat.Pentru colaborare trimite un email la office@hackerville.ro