vineri, mai 24, 2024
Cryptomonede

Analiștii JPMorgan prezic scăderea prețului Bitcoin după halving • crypto.ro

Analiștii JPMorgan anticipează o posibilă scădere a prețului Bitcoin în urma evenimentului de halving programat pentru luna aprilie. Evenimentul, care va reduce recompensele pentru minerii de Bitcoin de la 6.25 BTC la 3.125 BTC pe bloc, se așteaptă să afecteze negativ profitabilitatea minerilor și să crească costul de producție al Bitcoin.

Conform unui raport condus de Nikolaos Panigirtzoglou, această creștere a costurilor de producție ar putea stabili un nou prag de preț pentru Bitcoin, aproximativ $42.000 după halving.

Analiștii subliniază că costul de producție al Bitcoin a acționat istoric ca un prag minim pentru prețul său pe piață. Estimat în prezent la $26.500, costul de producție este proiectat să se dubleze la $53.000 după halving. Totuși, o potențială reducere de 20% a hashrate-ului rețelei Bitcoin, din cauza ieșirii din piață a rigurilor de minerit mai puțin eficiente, ar putea ajusta estimarea costului de producție la $42.000, luând în considerare un cost mediu al electricității de 0.05$ pe kWh.

Această ajustare a costului de producție se așteaptă să influențeze prețul Bitcoin să se stabilizeze în jurul valorii de $42.000 după ce entuziasmul inițial indus de halving se diminuează. În prezent, Bitcoin se tranzacționează la aproximativ $62.730, indicând un decalaj semnificativ față de nivelul de preț proiectat post-halving.

Analiștii JPMorgan prezic scăderea prețului Bitcoin după halving

Concentrarea mineritului Bitcoin va crește

Raportul sugerează în continuare că peisajul post-halving va favoriza minerii de Bitcoin cu costuri mai scăzute ale electricității și echipamente mai eficiente, putând duce la o concentrare crescută în industria mineritului.

În special, minerii de Bitcoin listați public sunt așteptați să câștige o cotă de piață mai mare prin valorificarea abilității lor de a reduce costurile totale și de a proteja profitabilitatea.

În plus, analiștii prevăd posibile fuziuni și achiziții între minerii de Bitcoin ca strategie de a capitaliza pe sinergiile din afacerile lor și de a atenua impactul reducerii profitabilității.Source by [author_name]

error: Continut protejat.Pentru colaborare trimite un email la office@hackerville.ro