vineri, iunie 14, 2024
Cryptomonede

Sărbătorind 11 ani de la primul halving • crypto.ro

Acum unsprezece ani, Bitcoin, pionierul în lumea criptomonedelor, a trecut prin primul său eveniment de „halving”. Acest moment, marcat pe 28 noiembrie 2012, a fost un joc schimbător pentru moneda digitală de atunci incipientă.

La acel moment, Bitcoin se tranzacționa la un preț modest de 12 dolari. Dacă ne uităm în prezent, acesta se laudă cu un preț uluitor de aproximativ 37.000 de dolari.

Călătoria Bitcoin a început cu aproape 15 ani în urmă cu prima tranzacție, la câteva luni după ce creatorul său pseudonim, Satoshi Nakamoto, a introdus „whitepaperul” Bitcoin.

Evenimentul de „halving” din 2012 a fost un punct de cotitură semnificativ, survenind la aproape patru ani după ce primul bloc Bitcoin a fost minat.

Conceptul de halving Bitcoin a fost integrat în algoritmul de minare BTC pentru a combate inflația și a menține raritatea.

Inițial, minerii primeau 50 de BTC pe bloc, dar halvingul din 2012 a redus această recompensă la 25 de BTC.

Halvingurile ulterioare din 2016 și 2020 au redus și mai mult aceasta la 12,5 BTC și respectiv 6,25 BTC. Aceste „halvinguri” au declanșat istoric creșteri de preț, cu Bitcoin atingând aproape 1.000 de dolari la un an după prima înjumătățire și apropiindu-se de 20.000 de dolari după a doua.

Urmările celui de-al treilea halving din 2020 au fost și mai dramatice, cu Bitcoin atingând un maxim istoric de aproape 69.000 de dolari în noiembrie 2021.

Pe măsură ce comunitatea anticipează a patra înjumătățire în aprilie 2024, există un zumzet în jurul potențialelor aprobări de reglementare și creșterea pieței, pregătind scena pentru un alt salt în valoarea Bitcoin.

Călătoria Bitcoin este departe de a fi terminată. Înjumătățirea din 2024 nu este ultima, deoarece se așteaptă ca procesul să continue până când toate cele 21 de milioane de Bitcoin vor fi minate, proiectat a fi în jurul anului 2140.

Acest proces durabil evidențiază natura în continuă evoluție a Bitcoin, reflectând reziliența și potențialul său ca un activ digital care continuă să captiveze și să revoluționeze peisajul financiar.Source by [author_name]

error: Continut protejat.Pentru colaborare trimite un email la office@hackerville.ro