marți, martie 5, 2024
Noutati

Numărul celor refuzaţi la graniţă în Marea Britanie a explodat. România este ţara cu cel mai mare număr de cetăţeni cărora li s-a refuzat intrarea

Numărul cetăţenilor din UE ce sunt refuzaţi la graniţă a crescut semnificativ. Numărul cetăţenilor germani respinşi a crescut de cinci ori, de la 80 în tot anul 2019 la 411 în 2023. Numărul francezilor respinşi la frontieră a crescut de la 92 la 426 în aceeaşi perioadă, relatează The Guardian.

Datele scot la iveală impactul sfârşitului liberei circulaţii după Brexit, dar vor reînnoi, de asemenea, întrebările legate de ostilitatea manifestată de vameşii britanici, având în vedere acordul dintre UE şi Regatul Unit de a permite călătorii fără vize de 90 de zile în ambele direcţii.

Libertatea cetăţenilor UE de a intra în Regatul Unit pentru a munci, locui sau studia s-a încheiat la 1 ianuarie 2021, ca urmare a Brexitului. Ca parte a acordului dintre UE şi Regatul Unit, sunt permise vizite limitate pe termen scurt de până la 90 de zile în orice perioadă de 180 de zile. Pentru muncă, studii şi durate mai lungi este nevoie de vize speciale.

România

România este în continuare ţara cu cel mai mare număr de cetăţeni cărora li s-a refuzat intrarea în porturi şi aeroporturi. În 2019, Poliţia de Frontieră a refuzat intrarea a 1.376 de români. În 2021, anul de după Brexit, acest număr a sărit la puţin sub 10.000 de refuzuri, scăzând la puţin sub 8.000 în 2022.

În anul până în septembrie 2023, numărul românilor cărora li s-a refuzat intrarea a scăzut la 5 683, un număr care încă eclipsează numărul de persoane refuzate din orice altă ţară din UE.

Bulgaria a avut a doua cea mai mare creştere a numărului de refuzuri din 2019, de la 143 de refuzuri în 2019 la 1.345 până în septembrie 2023.

Ministerul de Interne a declarat că “toţi pasagerii sunt trataţi cu respect”, adăugând că “”prioritatea numărul unu a Forţelor de Frontieră este de a menţine frontierele noastre sigure şi securizate şi nu vom face niciodată compromisuri în acest sens”.

Un purtător de cuvânt a adăugat: “Ofiţerii pot opri orice pasager care soseşte în scopul unei examinări suplimentare, în cazul în care nu sunt imediat convinşi că se califică pentru intrare. Această decizie este luată pe baza informaţiilor furnizate de pasager, nu pe baza naţionalităţii acestuia.”

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Source by [author_name]

error: Continut protejat.Pentru colaborare trimite un email la office@hackerville.ro