marți, mai 28, 2024
Cryptomonede

Grok, noul chatbot AI al lui Musk, susține că își depășește rivalii • crypto.ro

Compania lui Elon Musk, xAI, a lansat un chatbot IA numit Grok, un prototip care este în prezent în teste beta. Cu o doză de spirit și o atitudine autoproclamată rebelă, Grok are ca scop să gestioneze „întrebările picante” de care contemporanii săi s-ar putea feri.

Această știre apare în mijlocul apelurilor la nivel de industrie pentru progresie prudentă în IA, subliniată de semnătura proprie a lui Musk pe o petiție care îndeamnă la o pauză în dezvoltarea IA pentru a stabili protocoale de siguranță comune – o mișcare pe care el recunoaște că era mai mult despre stabilirea unui precedent decât realizarea unei schimbări.

Această poziție se aliniază cu eforturile recente ale președintelui SUA, Joe Biden, care a semnat un ordin executiv pentru reglementarea IA, subliniind necesitatea unor standarde robuste de securitate și confidențialitate.

În era comunicării digitale, introducerea lui Grok aduce o perspectivă nouă. Chatbotul a fost antrenat timp de două luni și acum este testat de un grup select de utilizatori înainte de o implementare mai amplă.

Avantajul lui Grok constă în capacitățile sale dinamice de învățare, folosind date în timp real de la X — platforma Twitter rebranduită de Musk – pentru a rămâne la curent cu cele mai recente tendințe, un contrast puternic față de seturile de date statice ale concurenților săi.

Grok folosește date de la X, oferindu-i un avantaj competitiv față de alte modele IA. Cu toate acestea, xAI recunoaște că Grok, asemănător altor Modele de Limbaj de Mare Dimensiune (LLMs), poate genera încă informații înșelătoare sau contradictorii. În ciuda acestui fapt, testele inițiale au demonstrat performanța superioară a chatbotului comparativ cu alte modele din clasa sa de calcul, cum ar fi ChatGPT-3.5 și Inflection-1.

Termenul „grok”, inventat de Robert A. Heinlein în romanul său de science fiction „Stranger in a Strange Land”, este un cuvânt marțian care implică o empatie profundă sau intuiție. Acest lucru indică ethosul de design al chatbotului.

xAI a fost lansată în iulie cu o misiune de a avansa înțelegerea colectivă a universului prin IA. Compania este formată din foști angajați OpenAI și DeepMind și continuă să angajeze pentru diverse roluri. Viziunea lui Musk pentru sistemele IA este una care depășește corectitudinea politică, căutând să creeze o IA care să se adreseze oamenilor din toate mediile și punctele de vedere politice.

Testarea publică a lui Grok servește ca un test litmus pentru abordarea xAI a IA. Acesta este programat să fie o caracteristică a X Premium+, un serviciu de abonament la prețul de 16$ pe lună. Viziunea lui Musk pentru X este expansivă, având ca scop transformarea platformei într-o aplicație cuprinzătoare similară cu WeChat, cu Grok ca piatră de temelie în acest plan mare.

Deși xAI funcționează independent, intenția sa declarată de a colabora îndeaproape cu X, Tesla și alte întreprinderi ale lui Musk sugerează o integrare strategică, pregătită să îmbunătățească experiența utilizatorului în toate domeniile.
Source by [author_name]

error: Continut protejat.Pentru colaborare trimite un email la office@hackerville.ro