vineri, iunie 14, 2024
Noutati

Cum Au Crescut Audiențele Televiziunilor De știri în Primele Zece Zile De Război în Israel. La Ce Posturi S-au Uitat Mai Mult Românii

În perioada 7 – 16 octombrie 2023, Antena 3 CNN a avut o audiență medie de 299.000 de telespectatori pe minut, la nivel național, în prime-time (orele 19.00 – 24.00), conform măsurătorilor companiei Kantar Media. Audiența este mai mare cu 99.000 de persoane față de cea înregistrată în ultimele zece zile de pace (27 septembrie – 6 octombrie). Antena 3 CNN a avut cea mai mare creștere de audiență de pe nișa știrilor TV, dar n-a reușit să depășească ratingul general al televiziunii România TV, care a avut o medie de 331.000 de telespectatori pe minut, în prime-time. Primele zece zile de război i-au adus televiziunii România TV doar 15.000 de telespectatori. 

A doua creștere de audiență a nișei a fost înregistrată de Digi24: 38.000 de persoane. Ratingul mediu al acestei televiziuni, în prime-time, a fost de 119.000 de telespectatori pe minut la nivel național.

Realitatea Plus a câștigat 12.000 de telespectatori față de ultimele zece zile de pace, ajungând la un rating național de 98.000 de telespectatori pe minut. B1 TV s-a plasat mult în spatele plutonului, cu un rating mediu de 37.000 de telespectatori pe minut, în creștere cu 9.000 de persoane.

Televiziunile noi de știri nu au contat

Cele trei televiziuni de buzunar, nou-sosite pe această nișă, au avut ratinguri care n-au contat în bătălia audienței: 

INTERVIU Mărturia unui tânăr din Liban, care a făcut liceul în România, despre pericolul unui război Israel – Hezbollah: „Noi nici n-am ieșit din război, să fim o țară civilă normală. La noi se zice: am câștigat, am omorât atât. Ce-ai omorât tu, mă?”

Recomandări

INTERVIU Mărturia unui tânăr din Liban, care a făcut liceul în România, despre pericolul unui război Israel – Hezbollah: „Noi nici n-am ieșit din război, să fim o țară civilă normală. La noi se zice: am câștigat, am omorât atât. Ce-ai omorât tu, mă?”

TVR Info – 14.000 de telespectatori pe minut, în creștere cu 4.000 de persoane față de ultimele zece zile de pace.

Prima News – 5.000 de telespectatori pe minut, +1.000 de persoane. 

EuroNews – 4.000 de telespectatori pe minut, +1.000 de persoane.

La cele cinci televiziuni de știri care contează, publicul cu vârste de peste 55 de ani a fost majoritar. Ponderea acestui public din audiența fiecărei televiziuni se prezintă astfel: 

România TV – 81,6%

Realitatea Plus – 76,2%

Antena 3 CNN – 70,6%

B1 TV – 67,3%

Digi24 – 56,5%

Mai mult, circa 66% din audiența România TV a fost constituită din persoane cu vârste de peste 65 de ani, în timp ce la Antena 3 CNN, acest public a fost prezent în proporție de 53,5%. 

Publicul cu vârste între 18 și 24 de ani a fost aproape inexistent la aceste televiziuni (consumul pe telecomandă): România TV (0,8% din audiență), Realitatea Plus (1,3%), Antena 3 CNN (1,1%) și Digi24 (0,5%). De asemenea, telespectatorii cu vârste între 25 și 34 de ani au înregistrat cote procentuale de sub 3%. 

Pe segmentul 35 – 44 de ani, Digi24 are cea mai mare cifră procentuală: 15%. Asta în timp ce valorile concurenței sunt mult mai mici: România TV (4,7%), Antena 3 CNN (4,9%), Realitatea Plus (3,2%) și B1 TV (6,7%).

Senatul a plătit 1,3 milioane de euro, în cinci ani, pentru sisteme de videoconferință. Cine controlează firma care a primit cele mai multe contracte

Recomandări

Senatul a plătit 1,3 milioane de euro, în cinci ani, pentru sisteme de videoconferință. Cine controlează firma care a primit cele mai multe contracte

De altfel, creșterile moderate de audiență și profilurile telespectatorilor arată că tinerii nu sunt interesați de televiziunea liniară (pe telecomandă), ei urmărind știrile pe internet.

Publicul cu studii superioare a avut următoarele cifre procentuale din audiența fiecărei televiziuni: 

Digi24 – 51%

B1 TV – 42,8%

Realitatea Plus – 35,4%

Antena 3 CNN – 31%

România TV – 23,2%

În primele zece zile de război, în prime-time, publicul feminin a fost majoritar la România TV (52,3%) și Antena 3 CNN (52,5%), în timp ce bărbații au fost majoritari la Digi24 (58%), Realitatea Plus (53,3%) și B1 TV (58,2%).     

Post-scriptum

Televiziunea Română, prin Serviciul Comunicare, Relații Publice și Protocol, a difuzat marți, 17 octombrie a.c., un comunicat de presă în care se laudă că televiziunea de știri TVR Info a înregistrat o creștere a audienței în luna septembrie comparativ cu august. 

Comunicatul, intitulat „TVR INFO, singura televiziune de ştiri pe creştere la începutul toamnei”, este o mostră de manipulare prin omisiune, o dovadă de lipsă de profesionalism și rea-credință. De ce? Pentru că din comunicat lipsește tocmai informația esențială: audiența (ratingul) televiziunii TVR Info în luna septembrie.  

Efectele influenței lui Andrew Tate asupra adolescenților din România: „Bărbații fac bani, femeile să stea acasă și să se ocupe de copii”. Cât de în siguranță se simt fetele

Recomandări

Efectele influenței lui Andrew Tate asupra adolescenților din România: „Bărbații fac bani, femeile să stea acasă și să se ocupe de copii”. Cât de în siguranță se simt fetele

În schimb, comunicatul raportează cu o limbă de lemn triumfalistă: 

„În luna septembrie, TVR INFO a avut o creştere substanţială faţă de luna august, de 3.000 de telespectatori la nivel naţional, în prime-time (intervalul 19.00 – 23.00), iar pe urban, în acelaşi segment, a înregistrat o creştere de 2.000 de telespectatori”.

Așadar, se consemnează doar „creșterea substanțială”, dar nu și valoarea ratingului, cifra, câți români s-au uitat la TVR Info! (În paranteză fie spus, la nivel național, o creștere de 3.000 de telespectatori de la o lună de vară la o lună în care românii încep să revină la micile ecrane nu este mare scofală. Toate televiziunile profită de această creștere de consum ce ține de sezonalitate, dar nu se laudă!)

Ceea ce este scandalos în acest comunicat este eludarea ratingului. Contravine unei elementare norme jurnalistice. 

De asemenea, comunicatul consemnează că a crescut și reach-ul lunar (numărul total de persoane diferite dintr-o lună care au urmărit un program TV) „cu aproape 200 de mii de telespectatori față de luna precedentă”. 

La fel ca și în cazul ratingului, nici aici nu se precizează care a fost valoarea reach-ul. Manipulare prin omisiune. 

Până va ieși în public Dan Cristian Turturică, președintele-director general al TVR, ca să-și ceară scuze pentru această manipulare (ordinară) prin omisiune (asta dacă nu este plecat într-o deplasare în străinătate!), vom consemna audiențele TVR Info la nivel național și urban, în luna septembrie, dar pe toată durata unei zile (și nu în prime-time), conform Kantar Media. Ca să vedem locul TVR Info în piața TV: 

NAȚIONAL – rating: 6.230 de telespectatori pe minut (toată ziua), cu 230 de persoane mai mult decât în august. TVR Info a ocupat locul 48 în clasamentul audienței naționale dintr-un total de 87 de televiziuni. 

URBAN – rating: 3.470 de telespectatori pe minut (toată ziua), cu 470 de persoane mai mult decât în august. TVR a ocupat locul 53 în clasamentul audienței urbane dintr-un total de 87 de televiziuni.

Sloganul televiziunii TVR Info este „Știri de încredere”. Dar această bătaie de joc de comunicat de presă contrazice într-un mod flagrant sloganul.            Source by [author_name]

error: Continut protejat.Pentru colaborare trimite un email la office@hackerville.ro