vineri, iunie 14, 2024
Cryptomonede

FTX evaluează ofertele de la trei ofertanți în încercarea de a-și reînvia operațiunile • crypto.ro

FTX Trading Ltd., anterior una dintre cele mai proeminente platforme de criptomonede din lume, evaluează în prezent oferte de la trei licitatori necunoscuți, cu speranța de a-și reînvia operațiunile după ce a depus cerere de faliment din cauza acuzațiilor de fraudă.

Kevin M. Cofsky de la Perella Weinberg Partners, care reprezintă FTX ca bancher de investiții, a împărtășit aceste informații în timpul unei ședințe de judecată la Wilmington, Delaware, marți.

Acesta a dezvăluit că o decizie fermă privind direcția de urmat va fi luată până la mijlocul lunii decembrie, potrivit Bloomberg.

Conform spuselor lui Cofsky, opțiunile pentru FTX nu se limitează la vânzarea bursei, care se mândrește cu o listă impresionantă de peste 9 milioane de clienți.

Compania explorează de asemenea potențialul de a se asocia cu un partener strategic pentru a reînviora bursa sau chiar ia în considerare o restructurare completă a platformei de tranzacționare independent.

În declarațiile sale, Cofsky a subliniat: „Colaborăm cu multiple părți în fiecare zi”, deși a ales să nu dezvăluiie identitățile licitatorilor interesați.

După ce a depus cererea de faliment anul trecut, principalul obiectiv al FTX a fost să strângă resurse pentru a rambursa creditorilor.

Din eforturile lor, administratorii au reușit să salveze aproximativ 7 miliarde de dolari în active, dintre care 3,4 miliarde sunt sub formă de criptomonede.

Au existat provocări, dar FTX, împreună cu principalele sale grupuri de creditori, au reușit să rezolve unele dintre cele mai presante dezacorduri, a remarcat avocatul companiei, Andrew Dietderich.

Această rezoluție va deschide calea pentru un plan detaliat de plată care va fi prezentat în decembrie.

Cu toate acestea, Dietderich a subliniat că rata exactă de recuperare pentru clienți rămâne incertă și va depinde în mare măsură de valoarea potențială obținută din vânzarea sau revigorarea bursei.

Adăugând la trecutul tumultuos al FTX, fondatorul său, Sam Bankman-Fried, și-a dat demisia din funcția de CEO în anul precedent.

Bankman-Fried se confruntă cu proceduri legale în New York din cauza acuzațiilor că a redirecționat fondurile clienților FTX către o altă întreprindere sub managementul său. Se presupune că fondurile redirecționate au fost folosite pentru tranzacții cu mize mari, contribuții politice și achiziționarea de proprietăți de lux înainte ca ambele firme să se prăbușească.Source by [author_name]

error: Continut protejat.Pentru colaborare trimite un email la office@hackerville.ro