vineri, iunie 14, 2024
Cryptomonede

Dogecoin și Shiba Inu în creștere cu 9%, pe măsură ce traderii iau pariuri riscante • crypto.ro

Memecoin-urile Dogecoin (DOGE) și Shiba inu (SHIB) au experimentat o creștere notabilă de aproximativ 9% în ultimele 24 de ore.

Acest avans este intrigant pentru observatorii pieței, sugerând că traderii crypto ar putea urmări investiții cu riscuri mai mari, inspirați de performanța notabilă a Bitcoin (BTC) pe piață.

Top gainers
Top câștigători în ultimele 24 de ore

Creșterea SHIB și DOGE a venit după ce gigantul rețelelor sociale, platforma X (anterior cunoscută sub numele de Twitter), a anunțat introducerea unei funcții de apel video exclusiv pentru utilizatorii premium.

Deși nu există legături directe între această funcție și monedele meme, traderii par să afișeze un caz clasic de „exuberanță irațională”.

Istoric, au existat așteptări în unele sectoare ale comunității cripto că platforma X ar putea adopta DOGE ca o alternativă de plată. Ca testament al interesului crescut, volumele cumulative de tranzacționare pentru aceste tokenuri au crescut vertiginos la impresionanta sumă de 1,2 miliarde de dolari joi, față de 350 de milioane în luni, potrivit CoinGecko.

În plus, open interest pentru futures atât pentru DOGE, cât și pentru SHIB a înregistrat o creștere abruptă de peste 50%. Acest lucru sugerează că traderii anticipează fluctuații de preț mai mari în viitorul apropiat.

Deși tokenurile meme au văzut o creștere apreciabilă, aceasta este nesemnificativă în comparație cu creșterile recente ale altor criptomonede majore. Un potențial fond de schimb bitcoin (ETF) a catalizat o creștere de 30% a prețurilor bitcoin în ultima săptămână, deși mai târziu s-a retras. Alți jucători majori, precum Ether (ETH), Solana (SOL) și XRP (XRP), au raportat câștiguri de până la 40%.

Cu toate că DOGE și SHIB au crescut cu 15% în aceeași perioadă, ele au rămas în urma altor tokenuri importante. Interesant este că datele istorice relevă un model în care creșterile acestor tokenuri meme preced un declin în criptomonede majore.

Firma de analiză blockchain, Santiment, remarca într-un raport din decembrie: „De fiecare dată când prețul DOGE începe să crească rapid, urmează un crash la nivelul întregii piețe doar câteva momente mai târziu.”Source by [author_name]

error: Continut protejat.Pentru colaborare trimite un email la office@hackerville.ro