marți, martie 5, 2024
Cryptomonede

Strângerea de fonduri crypto a atins un minim de trei ani în Q3 2023 • crypto.ro

Trimestrul al treilea din 2023 a marcat o scădere în sectorul criptomonedelor, nivelurile de strângere de fonduri atingând un minim de trei ani. Firmele crypto au reușit să acumuleze puțin sub 2,1 miliarde de dolari în 297 de tranzacții, cel mai mic nivel observat de la sfârșitul anului 2020.

Conform datelor de la firma de inteligență blockchain Messari, cifrele de strângere de fonduri din acest trimestru sunt cele mai scăzute de la T4 2020. Anul 2023, până acum, a înregistrat 912 tranzacții de finanțare, acumulând aproximativ 7 miliarde de dolari, o scădere de 73% față de cele aproximativ 26 de miliarde de dolari strânse în aceeași perioadă a anului anterior.

Strângerea de fonduri crypto a atins un minim de trei ani în Q3 2023

Declinul nu este limitat la un anumit trimestru, ci face parte dintr-un trend continuu, marcând al șaptelea trimestru consecutiv de scădere a investițiilor în sectorul crypto de la topul din T4 2021.

Interesul capitalului de risc, în special în startup-urile web3, a fost într-o spirală descendentă, datele de la Crunchbase dezvăluind o reducere continuă a investițiilor pe parcursul ultimelor trimestre.

În T3 2023, startup-urile web3 au strâns doar 1,3 miliarde de dolari, scăzând de la aproximativ 2 miliarde de dolari în ambele T1 și T2 ale aceluiași an. Aceasta reprezintă o scădere semnificativă comparativ cu media de peste 8 miliarde de dolari strânse în fiecare trimestru de la T3 2021 până în T2 2022.

Scăderea drastică în activitățile de strângere de fonduri evidențiază o schimbare a focusului investitorilor, cu mai multă atenție acordată proiectelor în stadii incipiente și investițiilor în infrastructură, în detrimentul aplicațiilor orientate către utilizatori.

Scăderea activităților de strângere de fonduri semnalează o poziție precaută, dacă nu sceptică, din partea investitorilor, care poate fi atribuită diverșilor factori, inclusiv incertitudinilor regulatorii, volatilităților pieței și, poate, unei recalibrări a așteptărilor către evaluări mai realiste.Source by [author_name]

error: Continut protejat.Pentru colaborare trimite un email la office@hackerville.ro