vineri, iunie 14, 2024
Cryptomonede

Bitcoin intră în „Uptober” cu o creștere de 5% • crypto.ro

După ce Congresul Statelor Unite a amânat posibilitatea unei închideri guvernamentale până la mijlocul lunii noiembrie, Bitcoin a înregistrat o creștere semnificativă.

În doar câteva ore, criptomoneda a observat cea mai puternică creștere zilnică de la 29 august. Această mișcare este semnificativă nu doar din punct de vedere tehnic, dar și în contextul unor scenarii financiare mai ample.

Rolul SEC în contextul închiderii guvernamentale

Un aspect important al amânării închiderii guvernamentale este capacitatea consecventă a Comisiei de Valori Mobiliare și Bursă din SUA (SEC) de a respecta termenele sale de decizie privind ETF-ul Bitcoin în lunile următoare.

Performanța lunară a Bitcoin
Performanța lunară a Bitcoin

Este demn de remarcat că, doar săptămâna trecută, SEC a amânat decizia sa privind numeroase aplicații ETF Bitcoin, inclusiv cea a BlackRock. Speculațiile sugerează că piața Bitcoin ar putea vedea un aflux de capital de aproximativ 600 de miliarde de dolari dacă un ETF spot Bitcoin este introdus, conform unei estimări recente.

Fenomenul Uptober

Istoric vorbind, luna octombrie a fost benefică pentru Bitcoin, fiind deseori numită „Uptober”. Faptul că actuala creștere coincide cu începutul lunii octombrie nu este o coincidență. Din 2012, Bitcoin a înregistrat în medie o creștere de 20,82% în această lună, cu 2014 și 2018 fiind excepțiile.

Piața derivatelor crypto dezvăluie un trend demn de remarcat: lichidări de poziții short în valoare de aproape 43 de milioane de dolari au avut loc în ultima zi.

Pentru perspectivă, doar 6 milioane de dolari din poziții long au fost lichidate. Un eveniment similar de lichidare a avut loc pe 12-13 septembrie și a precedat o creștere remarcabilă de 5,5%, propulsând prețul Bitcoin de la aproximativ 25.830 dolari la peste 27.200 de dolari până pe 19 septembrie.

Vânzătorii short care lichidează pozițiile cumpără, în esență, activele de bază, ceea ce înseamnă că acest influx de noi cumpărători, combinat cu lichidările short, a propulsat probabil și mai mult perechea BTC/USD.Source by [author_name]

error: Continut protejat.Pentru colaborare trimite un email la office@hackerville.ro