marți, martie 5, 2024
Noutati

Cum Va Arăta Grila De Toamnă A TVR 1, „în Contextul Unor Resurse Limitate”. Dispar Două Emisiuni Consacrate

Pe 7 septembrie, Comitetul Director al SRTv a aprobat grila cadru de toamnă a TVR 1. Conform expunerii de motive, „prin conținutul lor, aceste programe vor trece de aspectele superficiale ale realităților din societate și vor pătrunde în profunzimea acestora, căutând să expună și să explice mecanismele și interacțiunile sociale, cu toate efectele acestora asupra cetățeanului”.

Libertatea a intrat în posesia documentului referitor la grila de toamnă realizat de Otilia Găinar, producător executiv TVR 1, apoi avizat de direcția programe și de departamentele juridic și economic.

Bani puțini, arhivă mare

Grila-cadru de toamnă a TVR 1 a trecut de votul Comitetului Director, iar acum „în contextul unor resurse limitate, TVR 1 își propune să utilizeze cu predilecție cele mai valoroase resurse de care dispune: o echipă de publicistică experimentată și arhiva valoroasă a Televiziunii Române”.

Noul program debutează pe 30 septembrie 2023. Aceasta urmând să se mai modifice în decembrie, atunci când va fi adaptată sezonului de iarnă.

Așa va arăta grila de toamnă a TVR 1

01-2Icon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 3

REPORTAJ. O dirigintă a avut ideea de a reface cu o clasă de copii români drumul de 7 kilometri spre școală pe care-l fac copiii romi. Și așa politicienii au decis să facă o școală, în satul de 1.000 de oameni unde nu a existat niciodată!

Recomandări

REPORTAJ. O dirigintă a avut ideea de a reface cu o clasă de copii români drumul de 7 kilometri spre școală pe care-l fac copiii romi. Și așa politicienii au decis să facă o școală, în satul de 1.000 de oameni unde nu a existat niciodată!

Propunerile care au fost aprobate pentru grila de toamnă a TVR 1 sunt următoarele:

  • de luni până joi de la ora 10.00 la 11.00, emisiunea „Agrostrategia” – magazin ce conține noutăți din zona agrară
  • de la ora 12.30 la 13.00, emisiunile „Tribuna Partidelor Parlamentare” și „Parlamentul României”
  • de la 13.00 la 14.00, emisiunea „Oamenii și legea”
  • de luni până vineri vor rămâne în grilă emisiunile dedicate minorităților naționale, la fel și pastilele „Zi de zi cu Părintele Necula” sau „Vorbește Corect”

Caravana TVR și o emisiune live

După principalul buletinul informativ de știri, difuzat în fiecare zi de la ora 20.00, oficialii TVR au propus pentru ziua de luni difuzarea unui emisiuni în direct.

„O călătorie a TVR 1 în realitatea românească care va îmbrăca frumos forma unei Caravane TV, din al cărui conținut se vor reliefa profiluri de oameni de valoare cu contribuții remarcabile pentru comunitatea lor, locuri și evenimente esențiale din întreaga țară”, conform documentului.

Marți, după jurnal, pe post urmează să intre „Telecinemateca”, miercuri – un film artistic, în acest moment existând negocieri „având ca obiect achiziţionarea drepturilor de difuzare pentru pachete de filme”, pentru „seriale istorice coreene”, dar și pentru „seriale poliţiste”, conform unor decizii luate în Comitetul Director.

General, șef al anticorupției din Poliția Română, prins de ANI cu o diferență de avere de 1,1 milioane de lei

Recomandări

General, șef al anticorupției din Poliția Română, prins de ANI cu o diferență de avere de 1,1 milioane de lei

„Gala Umorului”, la bătaie cu „Vocea României”

Joi, Otilia Găinar, producător executiv TVR 1, propunea în expunerea de motive un program tv „care va aborda subiecte ample, de actualitate și de interes general”.

Conform documentului intrat în posesia ziarului, totul „sub umbrela unui proiect publicistic premium, care include reportaje, documentare și ediții speciale, reunite generic sub un titlu consacrat în peisajul media, «Dosar România». Temele principale vor fi temele esențiale ale societății românești de astăzi – învățământ, sănătate, infrastructură, meciul, justiție și sociale”.

Tot joi ar urma să fie difuzată o serie nouă a emisiunii „Anchetele Comisarului Antonescu”, iar vineri să fie transmisă emisiunea de divertisment „Gala Umorului”. Ultima – pe tronsonul emisiunii „Vocea României”, show transmis de PRO TV, care a avut premiera noului sezon pe 8 septembrie.

Cum va arăta grila de toamnă a TVR 1, „în contextul unor resurse limitate”. Dispar două emisiuni consacrate
Imagine din cadrul emisiunii „Anchetele Comisarului Antonescu”. FOTO: Facebook

„Profesioniștii” revine cu un nou sezon

INTERVIU. Șefa unei instituții cu mare buget din România, apel urgent: „Le transmit firmelor că nu trebuie să mai ofere șpagă nimănui”

Recomandări

INTERVIU. Șefa unei instituții cu mare buget din România, apel urgent: „Le transmit firmelor că nu trebuie să mai ofere șpagă nimănui”

Grila se schimbă pentru zilele de sâmbătă și duminică. În grila TVR 1 revine emisiunea „Vreau să fiu sănătos”. 

Conform expunerii de motive „un format tip magazin, cu rubrici diverse, care vor aborda nu doar tematica medicală, ci și laturi tangențiale care țin de prevenție”. Mai mult, pentru grila de toamnă s-a propus un nou format despre wellness.

Tot sâmbătă, TVR 1 va difuza talkshow-ul „Țară, țară cine ești”, celebra emisiune „Teleenciclopedia”, dar și un show de divertisment pentru cei mici „Copiii spun cu Virgil Ianțu”, seara urmând să fie încheiată cu o nouă serie a emisiunii „Profesioniștii”, realizată de Eugenia Vodă.

Sebastian Țopescu rămâne pe post

În grila de toamnă se va regăsi și emisiunea „Vis sau Realitate” realizată de Sebastian Țopescu, fiul regretatului comentator sportiv Cristian Țopescu. 

Libertatea a scris că Țopescu are un contract special cu TVR, fără obiective de audiență, dar și că TVR a oprit de la difuzare o emisiune filmată și promovată, în care invitată era actrița Carmen Tănase.

În noua grilă, telespectatorii se vor întâlni cu emisiuni precum „Vedeta Familiei”, „Ora Regelui”, „Care pe care” (despre care Libertatea a scris AICI) sau „Dincolo de alb și negru”. 

Cum va arăta grila de toamnă a TVR 1, „în contextul unor resurse limitate”. Dispar două emisiuni consacrate
Sebastian Țopescu, alături de Andra Gogan, una dintre invitatele primului sezon. FOTO: Facebook

Iuliana Tudor a fost scoasă de pe post

Pentru duminică rămân în grilă emisiunile „Universul Credinței” și „Bucuria Credinței”, dar și „Viața Satului”, „Tezaur Folcloric”. 

Vor exista și alte două producții „Exclusiv în România” și „Breaking Fake News”. De la ora 21.00 urmează „un program de divertisment cu specific de folclor”, apoi emisiunea „Garantat 100%”, care revine cu un nou sezon.

Finalul zilei e dedicat unei emisiuni de muzică/divertisment, în acest moment fiind negocieri între SRTv și șase case de producție în „vederea încheierii de acorduri cu titlu gratuit în scopul difuzării TV şi al utilizării în mediul online a videoclipurilor din cataloagele proprii”.

Din grila de toamnă dispar și emisiuni reprezentative pentru Televiziunea Română. După 12 sezoane, emisiunea „Câștigă România!” cu Virgil Ianțu dispare din grila de toamnă. Același lucru se va întâmpla și cu „Vedeta Populară”, format realizat de Iuliana Tudor de nouă sezoane.

Cum va arăta grila de toamnă a TVR 1, „în contextul unor resurse limitate”. Dispar două emisiuni consacrate
„Vedeta Populară” era considerat cel mai mare talent-show de folclor din România. FOTO: FacebookSource by [author_name]

error: Continut protejat.Pentru colaborare trimite un email la office@hackerville.ro