marți, martie 5, 2024
Fashion

Atuuri vestimentare care te scot în evidenţă. Sfaturi şi trucuri de la designeri

Haine cu stil. Colecţii
care de care mai diferite, de la ţinute în culori clasice la piese
vestimentare romantice, cu dantelă, sau combinaţii de materiale şi
culori în trend puteţi găsi la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca,
unde în acest weekend are loc o expoziţie cu vânzare, Galeria de
Stil. Evenimentul se află la a treia ediţie şi cuprinde creaţiile
a 25 de designeri.

„E foarte important să ne personalizăm ţinuta. Şi hainele spun despre noi multe, despre viaţa noastră, despre stările noastre“, crede Anca Gădălean, organizatoarea expoziţiei cu vânzare Galeria de Stil. La ediţia din acest weekend, a treia a evenimentului, participă 25 de designeri din ţară cu colecţii foarte variate, de la cele simple până la cele romantice, cu dantelă, la cele conceptuale. Cert este că vestimentaţiile expuse folosesc pielea ecologică, print-urile aurii-argintii – care sunt la modă acum.

„Sunt foarte diferiţi şi atunci este foarte uşor să găseşti ceva care să-ţi placă“, consideră Anca Gădălean.

„E un eveniment care să ajute femeile mature să se simtă bine. A apărut din nevoia designerilor ca şi Clujul să aibă un eveniment precum Galeria de Stil, un loc unde să se întâlnească designeri din toată ţară. Lucrurile pe care le vedeţi aici sunt originale, unice. Sunt 3-4 piese din fiecare încât sunt şanse mici să mergi pe stradă şi să vezi alţi oameni îmbrăcaţi ca tine“, adaugă aceasta.

Pentru ea, cea mai versatilă piesă ar putea fi o cămaşă albă, simplă, purtată sau cu o vestă cu dantelă şi, de ce nu, blugi. „Spre exemplu, la Carmina (n. r Cimpoieru) găsim o fustă-pantaloni, de o culoare neutră, iar la prima vedere par pantaloni, dar sunt, de fapt, o fustă lungă, largă“, explică organizatoarea.

image

Ca lumea să-şi facă idee despre ce înseamnă ţinută cu stil, la eveniment au fost chemate şi bloggeriţe de modă din Cluj care vor combina piese din colecţiile designerilor şi le vor poşta pe reţelele de social media.

Idei

Când intri, în dreapta, este standul Carminei Cimpoeru, o tânără designer absolventă la Cluj. E convinsă că atunci când vorbim de o ţinută cu stil, primul lucru pe care trebuie să-l facem este să ne alegem hainele şi după personalitate. „Să le simţim că le putem purta. Cu cât sunt mai simple, dar au detalii, cu atât ieşim noi în evidenţă, şi nu hainele. Asta e ideea după care eu lucrez. Hainele mele au o simplitate în aparenţă, dar au detalii care personalizează şi scot în evidenţă personalitatea“, afirmă Carmina.

Ţinutele ei:

Hainele semnate de ea, expuse la Galeria de Stil, fac parte din a doua şi a treia sa colecţie. „Lucrez mult cu alb“, încheie ea.

image
image
image

În celălalt capăt al expoziţiei o puteţi găsi pe Mihaela Cîrlugea cu ţinute casual. 

Pentru ea ţinută cu stil înseamnă acea eleganţă clasică – rochie neagră pe corp, ruj roşu, unghii roşii, tocuri.

Piesele cu care a venit la expoziţie sunt ţinute lejere, care au o uşoară notă de eleganţă. Rochia de mai jos e, pentru Mihaela Cîrlugea, una de gală, făcută din bumbac şi mătase, dar nu foarte elegantă.

„Poţi să mergi cu ea la un eveniment festiv, dar şi pe stradă“, explică ea. 

image
image

La stand are şi rochii inspirate din teme tradiţionale, rochii romantice – uşor de purtat fie cu pantaloni sau blugi, fie cu ciorapi eleganţi şi tocuri elegante.

image

„Pentru pantofii din imagine (n. r. sus) îţi trebuie puţină deschidere“, spune designerul Istvan Cîmpan (foto mai jos).

Creează haine şi pantofi cu stil, pantofi care „să nu fie banali, să iasă din zona comunului şi care să-ţi întregească ţinuta, să-i dea ce-i trebuie ţinutei“. 

image

Acesta ar purta pantofii la o ţinută casual alcătuită din pantaloni cu nişte carouri sau dungi, simpli, închişi la culoare ca să scoată pantofii în evidenţă; iar în sus – o cămaşă dintr-o culoare pastelată.

„În momentul în care nu eşti de acord cu ceva ce porţi se vede, creează un disconfort. Se vede din atitudine“, afirmă designerul.

„O ţinută cu stil nu înseamnă a adopta o anumită cromatică“, este de părere Oana Lupaş, un designer care a venit la expoziţie cu o colecţie inspirată din albumele tradiţionale româneşti.

„Un produs frumos are un element diferit, poartă amprenta designerului, e oarecum o poveste în spatele fiecărei haine. O haină e o poveste din punctul meu de vedere, e o părticică din mine“, spune Oana Lupaş.

Pentru ea, o ţinută cu stil – din piesele aduse la expoziţie – înseamnă fie o rochie brodată manual (foto mai jos) sau o bluză brodată manual asortată cu un produs din piele, de nuanţă pastelată, sau cu blugi. 

image

Pijamale cu personalitate

„Night After Night Indispensable“ sau „NANI“ se numesc piesele vestimentare aduse de Mirela Grindean. „E foarte important ca atunci când eşti acasă să te simţi confortabil, dar să şi arăţi bine, să ai haine de calitate“, spune ea. Hainele ei sunt haioase, colorate, pentru toate vârstele, păstrează trendurile şi culorile anului.

Mai puteţi citi:

FOTO Inelul pe care şi-l doreşte orice femeie şi se asortează cu orice hainăSource by [author_name]

error: Continut protejat.Pentru colaborare trimite un email la office@hackerville.ro