marți, mai 28, 2024
Cryptomonede

Amazon investește 4 miliarde de dolari în startupul AI Anthropic • crypto.ro

Luni, Amazon a dezvăluit că va investi până la 4 miliarde de dolari în Anthropic, un startup de inteligență artificială de top. Prin această mișcare, Amazon va deține o participație minoritară în Anthropic, consolidându-și poziția în piața de inteligență artificială, în plină expansiune.

Anthropic, remarcat pentru dezvoltarea chatbot-ului Claude și pentru diverse modele IA, a făcut progrese mari în domeniul IA. Startup-ul, fondat de foști angajați OpenAI, a fost recunoscut ca un concurent direct pentru OpenAI, dezvoltatorul popularului ChatGPT.

Startup-ul a obținut recent o investiție de 100 de milioane de dolari de la gigantul de telecomunicații din Coreea de Sud, SK Telecom, în august. Scopul acestei colaborări a fost crearea unui model lingvistic avansat, multilingv pentru platforma Telco AI a SK Telecom.

Parteneriatul dintre Amazon și Anthropic este complex și reciproc avantajos. Nu numai că Anthropic va avea acces la cipurile Trainium și Inferentia ale Amazon Web Services, dar va oferi și suport îmbunătățit pentru Amazon Bedrock. În schimb, Amazon va utiliza tehnologiile dezvoltate de Anthropic pentru a-și îmbunătăți propriile servicii.

Mai mult, Anthropic joacă un rol activ în inițiative majore din domeniul inteligenței artificiale, precum forumul „Frontier Model”, o platformă de auto-reglementare a dezvoltării IA, împreună cu giganți precum Google și Microsoft.

Pe lângă colaborările sale, Anthropic a fost proactiv în abordarea provocărilor și riscurilor asociate cu IA. Startup-ul s-a angajat să efectueze teste înainte de implementare pentru modele noi, asigurând utilizarea sigură și responsabilă a tehnologiilor IA.

Investiția imediată se ridică la 1,25 miliarde de dolari, cu posibilitatea de a crește până la 4 miliarde de dolari. Această infuzie de capital reprezintă una dintre cele mai mari investiții în startup-uri IA de până acum și ilustrează un interes crescând din partea giganților tech în sectorul IA.

Deși acest parteneriat oferă Amazon un aliat crucial în industria IA competitivă, oferă și Anthropic un sprijin semnificativ pentru a-și intensifica eforturile de cercetare și dezvoltare. Parteneriatul ar putea conduce la avansări în IA care pot redefini diverse industrii, de la comerțul electronic la serviciile cloud.

Cu toate acestea, deși această investiție reprezintă o mișcare importantă atât pentru Amazon, cât și pentru Anthropic, este esențial să se menționeze că nu garantează succesul. Domeniul IA este notoriu complex și imprevizibil, iar investițiile mari nu se traduc întotdeauna prin inovații sau succes comercial.
Source by [author_name]

error: Continut protejat.Pentru colaborare trimite un email la office@hackerville.ro