marți, mai 28, 2024
Fashion

Locul unde îi găseşti pe cei mai creativi şi talentaţi designeri români

DesignFeed

După aproape un deceniu de interacţiune cu designerii români prin intermediul târgurilor de profil, Laura Călin, fondatoarea V for Vintage, a lansat Design FEED, o platformă unde sunt promovaţi cei mai creativi dintre aceştia.

Design FEED prezintă colecţiile designerilor români, proiectele şi activităţile creative ale studenţilor din cadrul Universităţilor şi Facultăţilor de Design din România, informând despre cadrul general al designului românesc. Proiectul a fost lansat în luna mai şi conţinea 10 portofolii, însă, după o lună de la lansare numărul designerilor prezenţi pe platformă a ajuns la 25. „Nu avem o cifră targetată pentru primul an, depinde mult de calitatea înscrierilor primite, pentru că ne dorim să păstrăm standardul calitativ – Design FEED nu este un shop, este o platformă curatoriată de design românesc„, a explicat Laura Călin.

Platforma se doreşte a fi în primul rând o modalitate de a educa publicul şi pe designerii în ascensiune, de a promova valorile şi de a creşte vizibilitatea celor aflaţi la început de drum în acest domeniu şi nu numai. „Aici ne dorim să fie spaţiul virtual în care toţi cei care contribuie la dezvoltarea designului în România, creatori şi public, să se întâlnească şi să iniţieze comunicarea”, a mai declarat Laura Călin.

DesignFeed

Pentru a ajunge pe această platformă, designerii trebuie să se înscrie într-un proces curatorial, de selecţie, care conţine câteva criterii de bază: claritate, creativitate, diversitate, coerenţă, viziune. Practic, simpla plată a taxei, de 25 de euro pe colecţie, nu este o condiţie suficientă pentru ca un designer să fie promovat. 

DesignFeed

Undress, Cloche, Diana Flore, Chemistry; Framboise, IE, dar şi nume deja consacrate precum Venera Arapu se numără printre designerii curatoriaţi de echipa Design FEED. De asemenea, platforma conţine şi colecţiile unor creatori de bijuterie contemporană, cum ar fi Monica Iacovenco.Source by [author_name]

error: Continut protejat.Pentru colaborare trimite un email la office@hackerville.ro