marți, mai 28, 2024
Noutati

Kievul Susține Că Rusia Ia în Calcul Să Lanseze în Curând O Nouă Campanie Masivă De Mobilizare, în Care Să Fie încorporați Până La 700.000 De Oameni

Afirmația a fost făcută de Statul Major General al forțelor armate ucrainene, într-un comunicat de presă în care nu a furnizat nicio dovadă în sprijinul acesteia. Oficialii ruși au declarat că nu există planuri actuale pentru un nou val de mobilizare și că Moscova se concentrează pe recrutarea de soldați profesioniști.

„O mobilizare forțată în masă a populației este așteptată să înceapă în curând în Federația Rusă și în teritoriile temporar ocupate ale Ucrainei din cauza pierderilor catastrofale ale ocupanților”, a susținut Statul Major General, într-o actualizare a informațiilor privind evoluțiile de pe front.

Campania de mobilizare ar putea viza între 400.000 și 700.000 de recruți, a precizat conducerea armatei ucrainene, citând diferite estimări.

Statul Major General ucrainean a adăugat că numărul de ruși recrutați din Moscova și Sankt Petersburg va rămâne „minim”, în timp ce noile persoane mobilizate vor fi aduse în mare măsură din restul regiunilor Federației Ruse.

Afirmația Statului Major General vine la câteva zile după ce un înalt oficial ucrainean din domeniul spionajului militar a spus că în prezent există 420.000 de militari ruși în Ucraina.

Atât Rusia, cât și Ucraina își tratează pierderile de pe câmpul de luptă ca pe secrete de stat.

Luna trecută, prestigioasa publicație The New York Times a citat mai mulți oficiali americani, a căror identitate nu a fost dezvăluită, care au declarat că aproape 500.000 de soldați ucraineni și ruși au fost uciși sau răniți în luptele din Ucraina, de la începutul invaziei pe scară largă a Rusiei, în februarie 2022.

Foto: Profimedia Images

Urmărește pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informații despre războiul din UcrainaUrmărește ultimele
noutăți în format video

Play

Comentarii (11)

laurlaur2180
  •  
12.09.2023, 09:35

Si o sa se tot lungeasca acest razboi.

mariussorin75
  •  
12.09.2023, 09:13

Eu nu cred ca au oprit vreodata campania de incorporare, problema e ca chiar si la ei se cam goleste sacul la un moment dat

chiruleonard
  •  
12.09.2023, 09:11

bine 🙂

Vezi toate comentariile (11)
Source by [author_name]

error: Continut protejat.Pentru colaborare trimite un email la office@hackerville.ro