marți, mai 28, 2024
Noutati

Ministru Din Grecia, Demisie La O Săptămână După Ce Un Bărbat A Fost împins De Pe Rampa Unui Feribot, în Portul Pireu, și A Murit înecat

O înregistrare video publicată de martori pe rețelele de socializare arată cum victima – un bărbat în vârstă de 36 de ani, Andonis Kargiotis – aleargă spre rampa de încărcare a feribotului Blue Horizon în momentul în care nava își eliberează ancorele și se pregătește să plece. El a încercat să treacă de doi membri ai echipajului, dar a fost împins de pe rampă, căzând în apă și înecându-se. Incidentul a avut loc marți, 5 septembrie.

Athens, Greece. Crew member pushes off passenger that came aboard late. Falls off the moving ramp, and drowns.

36 years old.

Rumor that his family was on ferry waiting. What a disaster. Blue horizon employees have a lot to explain.

Piraeus Port
pic.twitter.com/H6L7yxxL7o

— Petey B (@realpeteyb123) September 6, 2023

„Nimeni nu își poate închipui că marinarii greci, încălcând regulile străvechi de protecție a vieții umane pe mare, au împins și abandonat un tânăr ghinionist”, a scris ministrul afacerilor maritime și politicii insulare, Miltiadis Varvitsiotis, într-o postare online, după ce și-a prezentat demisia.

Adversarii politici l-au acuzat pe Varvitsiotis, în vârstă de 54 de ani, că a minimalizat inițial incidentul de pe feribot.

Christos Stylianides, fost membru al guvernului grec responsabil cu răspunsul la dezastre, a fost numit luni în locul său.

Conducerea companiei care deține nava, Attica Group, a declarat că e „șocată de tragicul incident” și că va coopera cu autoritățile pentru a face lumină în acest caz, conform Reuters.

Un procuror grec a formulat deja acuzații împotriva căpitanului feribotului și a trei membri ai echipajului.
Source by [author_name]

error: Continut protejat.Pentru colaborare trimite un email la office@hackerville.ro