marți, septembrie 26, 2023
Noutati

Cristiano Bergodi a rupt tăcerea după ce s-a vorbit despre o eventuală plecare de la Rapid

  • Fotbal: PortugaliaLuxemburg, luni, 21:45, DGS 1

  • Fotbal: LetoniaȚara Galilor, luni, 21:45, DGS 2

În acel moment, s-a vorbit intens despre o eventuală înlăturare a lui Cristiano Bergodi de pe banca tehnică.

Cristiano Bergodi: ”Nu vreau să par arogant, dar nu simt presiune!”

Totuși, tehnicianul ajuns la Rapid în această vară, după despărțirea de Sepsi, a reușit să redreseze echipa, care a obținut trei victorii la rând în ultimele trei meciuri: 4-0 cu Dinamo, 5-3 cu FCU 1948 Craiova și 3-1 cu Farul.

Cristiano Bergodi susține că nu a avut emoții în legătură cu o eventuală demitere de la Rapid având în vedere experiența acumulată în cei 23 de ani de antrenorat, dar și relația foarte bună pe care o are cu cei aflați la conducerea clubului bucureștean.

Totuși, antrenorul italian a recunoscut că presiunea la Rapid este mult mai mare decât cea resimțită pe banca formației din Sfântu Gheorghe.

Eu nu simt presiune. Nu vreau să par arogant, dar am 40 de ani în fotbal. De când eram mic am fost în fotbalul important din Italia, anii 90, era cel mai important campionat din Europa. Acum am mai mulţi ani de antrenorat, decât ca fotbalist. Din 2000 antrenez, sunt 23 de ani!

Am experienţă, ştiu că se poate trece prin momente proaste şi ştiam că se poate termina munca aici, la Rapid. E normal, asta ştie toată lumea, dar am văzut că conducătorii sunt persoane serioase, cum am găsit şi la Sepsi, anul trecut. Când au fost momente mai puţin reuşite au dat încredere, au dat o linişte în jurul echipei şi asta e foarte important. Aici este mai multă presiune decât la Sfântu Gheorghe.

Eu cred că e în ADN-ul rapidist, să iubeşti şi după înnebuneşti cu Rapidul. Când am fost şi eu în 2007 şi apoi în 2015, dacă e linişte…nu ar trebuie să fie linişte pentru că îţi faci singur rău. Normal, se trăiesc momentele intens, când se câştigă şi când se pierde.

E important să avem în jurul echipei aceste persoane, aceşti conducători liniştiţi, care ştiu, au bun simţ şi te lasă să îţi faci treaba. Aduc linişte în jurul echipei. După, normal, antrenorul e legat de rezultate”, a declarat Cristiano Bergodi, conform AS.ro.

Dan Șucu a explicat de ce Marius Șumudică nu a fost prima opțiune pentru Rapid

Dan Șucu a transmis că decizia de a-l numi antrenor pe Cristiano Bergodi era luată cu mult timp înainte. Omul de afaceri, alături de șefii din Giulești, au fost cuceriți de siguranța pe care o oferă antrenorul italian. 

”Ar trebui să ne uităm la termenul foarte scurt în care Rapid a rezolvat problema. Faptul că în două zile am avut un nou antrenor, ar trebui sesizat. Noi ne-am dorit ca Bergodi să vină în locul lui Mutu.

Este un sentiment de siguranță. Din punctul meu de vedere, Șumudică inducea mai puțin acest sentiment. L-am avut ca primă opțiune pe domnul Bergodi. 

Este un lucru foarte bun pentru Rapid. Nouă ne-a fost frică ca Bergodi să nu meargă la Cluj, după ce a plecat de la Sepsi. Probabil că Șumudică devenea o opțiune dacă Bergodi nu venea.

Mi se pare peiorativ să îi propui lui Șumudică să vină dacă nu vine alt antrenor. Speranța mea este ca domnul Bergodi să fie excepțional.

Avem mai multe opțiuni după Bergodi. Noi trebuie să fim sinonimi cu ideea de implicare și siguranță”, a declarat Dan Șucu, la Fotbal Club. 

Etichete: rapid , antrenor , cristiano bergodi


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată dinSource by [author_name]

error: Continut protejat.Pentru colaborare trimite un email la office@hackerville.ro