marți, septembrie 26, 2023
Cryptomonede

VanEck, ARK și 21Shares depun cereri • crypto.ro

Cursa pentru primul spot Ethereum ETF din Statele Unite a început. Chicago Board Options Exchange (CBOE) a inițiat numărătoarea inversă pentru o decizie a SEC cu privire la cererile recente 19b-4.

Pe 6 septembrie, CBOE a depus două cereri 19b-4 la SEC, solicitând listarea produselor de investiții ARK, 21Shares Ethereum ETF și VanEck Ethereum ETF pe Bursa BZX a CBOE.

ETF-ul propus ARK 21Shares Ethereum va urmări performanța Ethereum (ETH), utilizând Rata de referință CF Ether-Dolar a Chicago Mercantile Exchange ca reper. Platforma de tranzacționare crypto Coinbase va acționa ca deținător pentru acest ETF.

Analistul ETF Bloomberg, James Seyffart, a subliniat că spre deosebire de depunerile anterioare S-1, care indicau doar intenția unei companii de a lista un anumit produs de investiții pe o bursă națională, depunerile 19b-4 au pus în mișcare procesul de decizie al SEC.

Seyffart anticipează că termenul final pentru decizia SEC va fi în jurul datei de 23 mai 2024. De asemenea, el se așteaptă să vadă mai multe depuneri de spot Ethereum ETF-uri în zilele următoare, indicând un interes crescând pentru produsele de investiții Ethereum.

Aceste propuneri vin în urma mai multor alte ETF-uri spot crypto care așteaptă revizuirea SEC. Optimismul în jurul acestor depuneri a crescut în urma recentei victorii a Grayscale, care obligă SEC să reconsidere conversia Bitcoin Trust într-un Bitcoin ETF.

Este important de remarcat că ARK Invest și 21Shares au colaborat pentru a depune un S-1 la SEC în aceeași zi, în timp ce depunerea S-1 a VanEck datează încă din iulie 2021.

SEC, care are acum mandatul de a revizui depunerile 19b-4, dar își păstrează discreția de a amâna decizia, o practică observată anterior cu ETF-urile spot Bitcoin.

Pe 31 august, doar două zile după verdictul privind ETF-ul Grayscale, SEC a declarat o întârziere în luarea unei decizii privind aplicațiile ETF-urilor spot Bitcoin de la șapte firme, inclusiv BlackRock, cel mai mare manager de active din lume.

Cu toate acestea, ETF-ul spot Bitcoin de la ARK Invest și 21Shares nu a fost inclus în această amânare, următorul termen pentru aprobarea sau respingerea sa fiind stabilit pentru 11 noiembrie.

Este important de remarcat că aceasta nu este prima încercare a companiilor în acest domeniu; anterior au propus listarea a două ETF-uri futures Ether și sunt la a treia încercare de a lansa un ETF spot Bitcoin din 2021.

După anunțul depunerii ETF-ului Ether, prețul Ether a cunoscut o creștere mică, crescând cu aproximativ 0.3% de la 1.623 dolari la 1.669 dolari, înainte de a se stabiliza între 1.620 și 1.640 de dolari.

Începe cursa pentru primul spot Ethereum ETF: VanEck, ARK și 21Shares depun cereri
Graficul prețului Ethereum (ETH) în ultimele 24 de ore | CoinMarketCap
Source by [author_name]

error: Continut protejat.Pentru colaborare trimite un email la office@hackerville.ro