vineri, mai 24, 2024
Cryptomonede

Bitcoin arată semnale de supra-vânzare nevăzute de la prăbușirea COVID-19 • crypto.ro

Bitcoin, cea mai renumită criptomonedă din lume, pare să fie în teritoriu supra-vândut, marcând cea mai semnificativă scădere de la prăbușirea pieței din timpul pandemiei COVID-19, conform principalelor indicatori de piață.

Bitcoin arată semnale de supra-vânzare nevăzute de la prăbușirea COVID-19
RSI-ul pe 14 zile a scăzut la cel mai mic nivel din martie 2020

Indicele de forță relativă (RSI) al Bitcoin pe 14 zile, un instrument cheie folosit de traderi pentru a evalua momentumul pieței, a scăzut în teritoriu supra-vândut. RSI, care oscilează între zero și 100, se situează în prezent în jurul valorii de 30, un nivel care semnifică în mod tradițional că un activ este supra-vândut.

Această scădere a RSI amintește de severa scădere observată în timpul prăbușirii pieței COVID-19 în martie 2020, când frica, incertitudinea și îndoiala (FUD) au cuprins piețele financiare globale. În această perioadă, prețul Bitcoin a scăzut brusc, reflectând vânzările de panică ale investitorilor.

Cu toate acestea, este esențial de menționat că statutul de supra-vândut nu implică automat o recuperare imediată a prețului. Trendul actual de piață al Bitcoin poate necesita încă un catalizator pentru a declanșa o potențială revenire.

Cu toate acestea, istoric, astfel de condiții de supra-vânzare au fost adesea urmate de corecții de preț, oferind o rază de speranță pentru investitorii în Bitcoin în mijlocul volatilității pieței actuale.

De asemenea, RSI este doar unul dintre mulți indicatori pe care traderii îi folosesc pentru a prezice mișcările pieței. Alți factori, inclusiv evenimente geopolitice, știri de reglementare și progrese tehnologice, pot afecta, de asemenea, semnificativ prețul Bitcoin.

Prețul Bitcoin de astăzi oscilează în jurul valorii de 26.000 de dolari. Volumul de tranzacționare din 24 de ore este raportat a fi peste 12 miliarde de dolari, indicând tranzacționare activă în ciuda trendului bearish de piață.Source by [author_name]

error: Continut protejat.Pentru colaborare trimite un email la office@hackerville.ro