vineri, mai 24, 2024
Cryptomonede

Previziunile pentru prețul Bitcoin după halvingul din 2024 indică un prag de $100,000 • crypto.ro

Piața criptomonedelor este cunoscută pentru volatilitatea și imprevizibilitatea sa, ceea ce face ca previziunile despre prețurile viitoare să fie o sarcină dificilă.

Cu toate acestea, evenimentul de halving a Bitcoin – un mecanism încorporat în codul Bitcoin care înjumătățește recompensa pe care minerii o primesc pentru adăugarea de noi tranzacții pe blockchain – a avut istoric un impact semnificativ asupra prețului Bitcoin.

Acest proces va reduce recompensele pentru mineri la jumătate, scăzând de la 6,25 BTC la doar 3,125 BTC per bloc. Reducerea consecutivă a ratei de emisie a Bitcoin ar putea modifica potențial dinamica ofertei și cererii, determinând mulți analiști să-și revizuiască predicțiile de preț.

Semnificația de halving a Bitcoin

Halving-ul Bitcoin, programat să aibă loc aproximativ la fiecare patru ani, este un eveniment major care afectează semnificativ cantitatea de Bitcoin care intră pe piață. Oferta redusă duce adesea la o creștere a cererii, ceea ce duce la creșterea prețului.

Istoric, Bitcoin a experimentat creșteri substanțiale ale prețului după fiecare eveniment de halving. De exemplu, primul halving din 2012 a dus la creșterea prețului Bitcoin de la aproximativ 12 dolari la peste 1000 de dolari într-un an. În mod similar, al doilea halving din 2016 a fost urmat de o creștere în 2017, împingând prețul Bitcoin aproape de 20.000 de dolari.

Predicții experților după halving

Deși mulți de pe piață sunt înclinați să prezică o creștere imediată bullish pre-halving, notabilul investitor Bitcoin și co-fondatorul Onramp, Jesse Myers, are o altă opinie. Myers a subliniat că piața crypto probabil va „prețui” implicațiile halving-ului după eveniment mai degrabă decât înainte.

Myers a declarat:

„Bitcoin nu va crește la 100.000 de dolari înainte de următorul halving.”

El și-a consolidat afirmația cu o critică la adresa Ipotezei Pieței Eficiente (EMF), care presupune că piețele reflectă întotdeauna valoarea reală a unui activ.

Contestând acuratețea acesteia, Myers a subliniat:

„În schimb, piața va prețui realitatea schimbată în următoarele 12-18 luni după halving.”

Modele istorice ca predictori

Tendințele istorice furnizate de echipa de tranzacționare Stockmoney Lizards evidențiază modelele de performanță a Bitcoin în legătură cu halving. Potrivit datelor lor, criptomonedei i-a luat, de obicei, nu mai mult de 240 de zile după halving pentru a stabili noi maxime istorice.

Confirmând acest trend, Stockmoney Lizards a menționat urmăritorilor lor de pe X: „Este totul foarte previzibil. Noul maxim istoric va avea loc puțin timp după halving-ul din 2024 în faza de acumulare.”

Previziunile pentru prețul Bitcoin după halvingul din 2024 indică un prag de $100,000
BTC/USD grafic istoric | Stockmoney Lizards/X

Această opinie contrastează puternic cu alte figuri proeminente din spațiul crypto, cum ar fi Robert Kiyosaki, autorul apreciat al cărții „Tată bogat, tată sărac”, care rămâne bullish cu privire la atingerea pragului de șase cifre de către Bitcoin chiar înainte de halving.

Având în vedere acest trend istoric, mulți experți cred că următorul halving din 2024 ar putea declanșa o altă creștere a prețurilor. Un raport sugerează că Bitcoin ar putea atinge potențial o sumă uimitoare de 100.000 de dolari.

Această predicție se aliniază cu modelul Stock-to-Flow (S2F) – un instrument popular folosit pentru a prezice prețul Bitcoin. Modelul S2F, care ia în considerare creșterea rarității Bitcoin după halving, indică de asemenea un preț potențial de 100.000 dolari pentru Bitcoin.

Cu toate acestea, aceste prognoze oferă perspective valoroase, dar nu sunt garantate. Piața criptomonedelor este influențată de numeroși factori, inclusiv dezvoltări regulatorii, avansări tehnologice și sentimentul general al pieței.
Source by [author_name]

error: Continut protejat.Pentru colaborare trimite un email la office@hackerville.ro