vineri, mai 24, 2024
Serialul Hackervile

Ministerul Dezvoltării anunţă că site-ul instituţiei a fost atacat de hackeri: Nicio informaţie nu a fost pierdută


ACTUALIZARE: Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a anunţat, luni, că site-ul instituţiei a fost vizat de un incident cibernetic, însă nicio informaţie nu a fost pierdută.

„Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei lucrează la soluţionarea problemelor tehnice apărute şi colaborează cu autorităţile statului responsabile cu securitatea cibernetică pentru investigarea cauzelor incidentului. Datorită intervenţiei prompte a personalului de specialitate din cadrul ministerului, nicio informaţie publicată pe site-ul www.mdlpa.ro nu a fost depreciată sau pierdută”, se arată într-o informare transmisă de MDLPA, potrivit Agerpres. 

Conform aceleiaşi surse, după finalizarea verificărilor, site-ul va fi din nou disponibil tuturor utilizatorilor. „Prioritatea ministerului este soluţionarea cu succes şi cât mai rapidă a incidentului, pentru a ne asigura că site-ul nu mai prezintă riscuri de securitate cibernetică şi că utilizatorii acestuia îl pot folosi din nou fără riscuri”, se precizează în informare.

Știrea inițială

Site-ul Ministerului Dezvoltării a fost spart de hackeri luni, iar pagina nu poate fi accesată de câteva ore. Mesajul transmis de atacatori este unul împotriva corupției din țara noastră, care spun ei afectează dezvoltarea socială și economică a României.

 

 
Infractorii virtuali anunță prin așa-numita „Operaţiunea România” că în curând, parlamentarii care au încălcat legea vor fi demascați și trași la răspundere pentru faptele lor. „Din păcate, corupţia este încă o problemă majoră în ţara noastră şi afectează negativ dezvoltarea socială şi economică. Cu toate acestea, sunt convins că putem schimba această situaţie prin angajamentul nostru ferm împotriva corupţiei şi prin faptul că ne unim forţele pentru a lupta împotriva acesteia. În acest sens, trebuie să fim foarte atenţi şi să nu acceptăm niciodată acţiunile corupte ale celor care se află la Putere. În curând, toţi parlamentarii României vor fi demascaţi pentru acţiunile lor corupţie şi vor fi traşi la răspundere pentru faptele lor”, este o parte din anunţul hackerilor.

Totodată, postarea atacatorilor cuprinde și îndemnuri la clonarea de carduri sau de accesarea ilegală a conturilor de pe rețelele de socializare. Hackerii au și un mesaj de susţinere a fraţilor Tate, despre care spun că sunt nevinovați. Andrew şi Tristan Tate sunt cercetaţi pentru trafic de persoane şi se află în arest la domiciliu.

 

Editor : C.L.B.Source link

error: Continut protejat.Pentru colaborare trimite un email la office@hackerville.ro