marți, septembrie 26, 2023
Cryptomonede

Mt. Gox prezintă pașii următori în planul de rambursare a creditorilor • crypto.ro

Mt.Gox a fost odată cel mai mare exchange de Bitcoin din lume, gestionând peste 70% din toate tranzacțiile Bitcoin în 2013. Căderea lui Gox în 2014 a generat șoc în întreaga comunitate a criptomonedelor.

Acum, aproape un deceniu după infamul atac cibernetic, exchange-ul de criptomonede desființată a lansat o nouă declarație prin care anunță că fereastra de înregistrare pentru creditorii care să furnizeze informații de rambursare s-a închis oficial.

Actualizarea din partea administratorului judiciar, Nobuaki Kobayashi, conturează următorii pași în procesul în desfășurare de a rambursa persoanele afectate de cel mai mare jaf de criptomonede din istorie.

Potrivit declarației, procesul de „rambursare de bază, rambursare intermediară și rambursări anticipate în sumă forfetară” se va desfășura până la 31 octombrie 2023. Cu toate acestea, termenul final ar putea fi extins cu permisiunea Tribunalului Districtual din Tokyo.

Kobayashi a asigurat creditorii că se vor face pregătirile necesare pentru rambursare, inclusiv confirmarea selecțiilor de rambursare și împărtășirea informațiilor relevante cu băncile, furnizorii de transfer de fonduri, platformele de schimb de criptomonede și alți custozi implicați în procesul de rambursare.

Se așteaptă ca procesul de rambursare să dureze ceva timp înainte de a începe, deoarece administratorul judiciar trebuie să se asigure că toate precauțiile și verificările necesare sunt în vigoare.

Închiderea Mt. Gox în 2014 a urmat unui atac cibernetic masiv, rezultând în pierderea a 850.000 de Bitcoin – cel mai mare furt de criptomonede până în prezent, depășind chiar și catastrofa FTX din noiembrie 2022.

Procesul îndelungat de compensare a creditorilor a avut de-a lungul timpului mai multe întârzieri și probleme, de când instanța japoneză a aprobat planul de compensare în 2018.

În martie 2020, Kobayashi a introdus un nou sistem pentru creditorii care să revendice fondurile rămase prin prezentarea dovezilor de creanță prin extrase bancare, înregistrări de tranzacții și documente de identificare.

Termenul limită de depunere a fost stabilit inițial pentru octombrie 2020, dar ulterior a fost prelungit până în decembrie. Cererile primite au totalizat aproape 16 miliarde de dolari, depășind fondurile de rambursare disponibile.

Într-o evoluție semnificativă, Mt. Gox Investment Fund, cel mai mare creditor, a optat pentru o plată anticipată în Bitcoin în februarie 2023, acceptând să primească 90% din suma datorată în loc să aștepte mai mult timp pentru o plată potențial mai mare.Source by [author_name]

error: Continut protejat.Pentru colaborare trimite un email la office@hackerville.ro