duminică, decembrie 3, 2023
Cryptomonede

Cota de piață a Binance a scăzut cu 16% ca urmare a reglementărilor și suspendării tranzacționării fără taxe • crypto.ro

Binance, cea mai mare platformă de tranzacționare crypto din lume după volumul de tranzacționare, a pierdut o cantitate semnificativă din cota de piață în ultimele două săptămâni.

Potrivit datelor de la platforma de analiză blockchain Kaiko, cota de piață a lui Binance a scăzut cu 16% până la 54% la sfârșitul primului trimestru din cauza presiunii de reglementare și a deciziei de a opri unele tranzacții fără taxe.

Cota de piață a Binance a scăzut cu 16% ca urmare a reglementărilor și suspendării tranzacționării fără taxe
Până la sfârșitul T1, cota de piață a Binance din volumul de tranzacționare printre cele mai mari exchange-uri centralizate a scăzut la 54% | Kaiko

Comisia de Tranzacționare a Mărfurilor Futures din SUA (CFTC) a depus o plângere împotriva Binance pe 27 martie, acuzând exchange-ul că nu respectă conformitatea reglementărilor și încalcă legile privind derivatele prin furnizarea de servicii de tranzacționare clienților americani fără înregistrare la reglementatorii de piață.

Binance a decis, de asemenea, să încheie tranzacționarea spot și cu marjă fără comisioane pentru 13 perechi de tranzacționare, inclusiv BNB, Bitcoin și Ether cu mai multe monede fiat și stablecoin-uri, ceea ce a dus la o scădere a volumului de tranzacționare.

Cu toate acestea, filiala americană a Binance a reușit să își tripleze cota de piață în trimestru, de la 8% la 24%. Exchange-ul a menținut, de asemenea, dominația în derivate, cedând doar 2% din cota de piață în ultimul trimestru.

Raportul Kaiko a sugerat că scăderea cifrelor privind volumul de tranzacționare se datora în mare parte încheierii tranzacționării spot fără comisioane, mai degrabă decât preocupărilor legate de proces.

Cu toate acestea, cota de piață a Binance a scăzut la 54%, după ce a fost unul dintre marii câștigători ai fiasco-ului FTX, iar cota sa de piață în volumul de tranzacționare a crescut la 65% în ultimul trimestru al anului 2022.

În răspuns la presiunile reglementare recente, crizele bancare și prăbușirea catastrofală a FTX, multe rapoarte au observat o tendință crescută către alternative decentralizate și portofele cu auto-custodie.

Bitcoin și Ether au părăsit exchange-urile centralizate în număr record după prăbușirea platformei FTX. Volumele de tranzacționare pe exchange-ul descentralizat Uniswap rivalizează acum cu cele ale exchange-urilor de criptomonede Coinbase și OKX, dar sunt încă doar o fracțiune din cele procesate de Binance.Source by [author_name]

error: Continut protejat.Pentru colaborare trimite un email la office@hackerville.ro