joi, septembrie 21, 2023
Noutati

Vedetele din România care țin Postul Paștelui

Nu toată lumea reușește să țină integral Postul Paștelui, însă sunt vedete de la noi care se încumetă să respecte cu strictețe regulile, fie măcar și pentru o săptămână. Celebritățile din România susțin că urmează atât regimul alimentar fără carne, lactate, alcool sau ouă, cât și postul trupesc.

Delia Matache este una dintre cele mai apreciate artiste de la noi și fără doar și poate, una dintre cele mai răvășitoare apariții din showbiz-ul autohton. Cu toții știm că solista se menține într-o formă fizică impecabilă și are mare grijă de felul în care arată. Cu toate acestea blondina nu se abține de la mâncare și nu reușește să facă acest lucru nici măcar în Postul Paștelui. Totuși, Delia încearcă să nu își facă păcate cu vorba.

Delia Matache nu se poate abține de la mâncare (Foto: Facebook)
  • Andra și Cătălin Măruță, despre alimentația lor din Postul Paștelui

Andra Măruță a mărturisit că reușește să țină post doar două zile pe săptămână. Celebra artistă spune că nu poate rezista tentației, căci este nevoită să gătească tot felul de mâncăruri pentru Eva și David.

„Nu țin tot postul. Încerc miercurea și vinerea. Sunt foarte multe ispite, gătim pentru copii, dar încerc”, spunea Andra cu un an în urmă.

Pe de altă parte, Cătălin Măruță susține că a învățat să țină post de la bunica sa și chiar a reușit să îl urmeze integral.

„Postul am învățat să-l țin de la bunica mea care m-a crescut. Încerc și eu. Am reușit să țin întreg postul Paștelui”, a mărturisit Cătălin Măruță în aceeași perioadă.

Andra și Cătălin Măruță țin post (Foto: Facebook)
  • Lidia Buble și fetele de la Bambi, despre Postul Paștelui

Lidia Buble ține un post mult mai sever. Artista este penticostală, iar regulile în acest caz impun post greu, de dimineață și până la lăsarea întunericului.

Raluca și Denisa de la Bambi au mărturisit că țin toate posturile din an, însă consideră că nu este deloc în regulă să te lauzi cu acest lucru.

„Ţinem post, dar mai călcăm aşa strâmb când avem filmări sau nu avem aproape preparate de post. Dar noi ne propunem de fiecare dată şi în mare parte reuşim”, au spus surorile Bambi, citate de Click.

Raluca și Denisa țin toate posturile anului (Foto: Facebook)

 

  • Cornelia Rednic, Laura Cosoi și Nicoleta Voicu

Cornelia Rednic, cântăreața de muzică populară s-a specializat în rețete de post. Prăjitura cu vișine a devenit specialitatea casei și totodată, gustarea preferată a lui Lupu Rednic, soțul ei.

Laura Cosoi este catolică, iar anul acesta Paștele catolicilor va fi pe data de 9 aprilie. Actrița din „La bloc” spunea la un moment dat, că una dintre rețetele sale preferate de post este ciorba de lobodă.

Totodată, Nicoleta Voicu a fost mereu o fire credincioasă. Fosta parteneră a lui Gheorghe Turda a mărturisit că nu ține doar postul alimentar, ci și pe cel sufletesc.

„Pentru că tot aţi precizat postul alimentar, vreau să mă opresc eu la postul sufletesc. Am traversat această perioadă destul de bulversantă şi cu siguranţă a atras o destabilizare emoţională şi psihică, dar şi religioasă, mai ales acolo unde credinţa a fost firavă în sufletele noastre. (…)

Cred că perioada aceasta este bună pentru o introspecţie, în care să facem pace cu noi înşine. Este foarte important ca lumina să vină din sufletul nostru. Mie îmi place să spun: biserica din inima ta să aibă tot timpul lumina aprinsă.

Putem să intrăm şi în Altar să luăm lumină dacă în sufletul nostru este întuneric vom lua acea lumină, vom veni acasă cu ea, vom aprinde candela casei şi în două trei zile se stinge.

Atunci va rămâne şi întunericul din sufletul nostru şi întunericul din casă. Dacă noi facem lumină în noi înşine, va fi lumină şi în casa noastră”, a declarat artista Nicoleta Voicu, la Antena 3.

Cornelia Rednic, Laura Cosoi și Nicoleta Voicu au vorbit despre felul în care urmează Postul Paștelui (Foto: Facebook/ Instagram)

Adriana Antoni consideră Postul Paștelui o renaștere spirituală

Adriana Antoni consideră extrem de important Postul Paștelui. Cântăreața de muzică de petrecere susține că, pentru ea, semnifică o curățarea sufletească și trupească și reprezintă chiar și o  renaștere spirituală.

„Este un post foarte important, este cel mai aspru aşa cum ştim cu toţii. Pentru mine este o curăţare sufletească şi trupească, este o renaştere spirituală. Este foarte important acest post pentru mine, pentru că trebuie să ne pregătim sufleteşte pentru Săptămâna Patimilor şi Învierea Domnului şi mai ales că acest post de 40 de zile a fost ţinut de Domnul Iisus Hristos.

Postul nu este doar o abţinere de la alimente, este şi o curăţare sufletească. Aşa am învăţat eu, sufleteşte trebuie să ne apropiem de oameni şi de Dumnezeu. Acum, în perioada de post, cred că trebuie să iertăm şi să cerem iertare, să ne împăcăm şi să ne întoarcem faţa spre religie”, a dezvăluit Adriana Antoni, la Antena 3.

Adriana Antoni crede mai mult în postul sufletesc (Foto: Facebook)

Monica Davidescu nu mănâncă carne

Monica Davidescu și soțul ei, Aurelian Temișan țin un post „adaptat”. Actrița a renunțat de mai bine de 14 ani la carne, astfel că îi este mult mai ușor să se conformeze regulilor din Postul Paștelui.

„Peste an, miercurea şi vinerea postim, dar, având în vedere activitatea noastră, organismul are nevoie de proteine, deci nu putem renunţa la ouă şi lactate. Însă, de regulă, ţinem postul în Săptămâna Mare”, a declarat Monica Davidescu pentru Click.ro.

VEZI ȘI: TOP 9 VEDETE DIN ROMÂNIA CARE AU ÎNVINS CANCERUL. POVEȘTILE LOR EMOȚIONANTE

Monica Davidescu a renunțat e ani buni la carne (Foto: Facebook)

Simona Pătruleasa: „De carne nu mă ating”

Simona Pătruleasa ține post de mai mulți ani, cot la cot cu soțul ei. Atunci când l-a cunoscut pe Sabin, prezentatoarea de știri a fost extrem de impresionată de faptul că din tot grupul de prieteni, doar el ținea post. Cei doi au continuat să țină împreună chiar și după ce s-au căsătorit.

„Am renunţat doar la carne, întrucât gătesc pentru fetiţă şi mai trebuie să şi gust… În plus, acum nu mai prezint ştirile doar în weekend şi atunci consumul e mai mare. De aceea, consum lapte, brânză şi ouă, dar nu în exces, iar de carne nu mă ating. Oricum, de regulă, pe cât posibil, încerc să mănânc cât mai multe fructe şi legume”, a mărturisit Simona Pătruleasa.

(CITEȘTE ȘI: TOP 10 – CELE MAI SCURTE CĂSNICII DIN SHOWBIZ-UL NOSTRU. PE CE LOCURI SUNT ANDREEA BĂLAN, SIMONA HALEP ȘI BIANCA DRĂGUȘANU)

Simona Pătruleasa a vorbit despre alimentele pe care nu le mănâncă în Postul Paștelui (Foto: Facebook)
Source by [author_name]

error: Continut protejat.Pentru colaborare trimite un email la office@hackerville.ro