marți, septembrie 26, 2023
Noutati

„Nu lua niciodată ce îți recomandă ospătarul”

Florin Dumitrescu este unul dintre cei mai apreciați bucătari din România. Celebrul jurat de la „Chefi la cuțite” a dezvăluit câteva secrete din culisele bucătăriei din restaurant și a împărtășit multe lucruri pe care clienții nici măcar nu le bănuiesc, atunci când merg să mănânce într-un local. De asemenea, acesta a precizat și motivul pentru care nu comandă niciodată ciorbă în aceste locuri.

Florin Dumitrescu: „Nu lua niciodată ce îți recomandă ospătarul!”

Florin Dumitrescu și-a descoperit marea pasiune pentru bucătărie încă de la vârsta de 14 ani și are multe cunoștințe în acest domeniu. Drept pentru care, juratul de la „Chefi la cuțite” sfătuiește oamenii să nu comande la restaurant ceea ce le recomandă ospătarul. Acesta susține că în general, atunci când chelnerul recomandă un anumit fel de mâncare, produsele sunt pe cale de a expira și de aceea, le oferă spre vânzare pentru a scăpa de ele cât mai repede.

„Mare păcat că trebuie să fac asta… Am învățat-o încă din prima zi de cârciumă. Nu lua niciodată ce îți recomandă ospătarul. (râde) Mă simt ca un magician din ăla care dezvăluie trucuri. Nu e bine! Aia cu gramajul este o prostie și nu te arde mult.

Banii ăia nu intră în buzunarul cuiva, tot la firmă se duc. (…) Dacă e vorba despre un meniu a la carte, adică să te duci tu și să îți comanzi din 7-8 feluri de mâncare, există acest «astăzi vă recomand… coastele de porc». Dar de ce îmi recomanzi tu mie coastele de porc astăzi? Păi… să scăpăm de ele, înțelegi?

Dar nu că sunt ele gătite, dar e ultima zi a lor înainte de a expira, înainte de a începe să miroasă urât. Asta în cârciumile care nu funcționează, dacă te duci la una care are 700 de persoane rulaj pe prânz nu ai problema asta.

Cel mai bun sfat este să te duci să mănânci acolo unde e cârciuma plină. (…) Atunci când carnea se acoperă cu sos înseamnă că se acoperă o greșeală. Eu dacă mănânc la împinge tava… mănânc chestii cât mai românești, cât mai de casă. Oamenii din spate sunt oamenii care fac mâncare și acasă”, a povestit Florin Dumitrescu, în urmă cu ceva timp la Antena1.

Florin Dumitrescu nu mănâncă niciodată ciorbă într-un restaurant (Foto: Facebook)

CITEȘTE ȘI: SCĂRLĂTESCU ȘI FLORIN DUMITRESCU SUFERĂ DE BOALA SECOLULUI 21. CHEFUL DE LA ANTENA 1 A DAT CĂRȚILE PE FAȚĂ

Motivul pentru care chef Florin Dumitrescu nu mănâncă ciorbă la restaurant

Pe de altă parte, chef Florin Dumitrescu a dezvăluit că nu mănâncă niciodată ciorbă la restaurant. Bucătarul nu tolerează deloc vegeta din mâncare, pentru că este un amestec, în principal, de sare cu potențiatori de aromă, condimente și diferite legume.

„Eu nu mai mănânc ciorbe în cârciumi. Am avut problema asta după ce am descoperit că mă și mint. Eu întrebam dacă au vegeta în farfurie și ospătarii spuneau că nu. Școala de bucătari îi învață cum să folosească vegeta fără se se vadă.

 Fac supa, baza, apoi o dau prin sită fină, fină și se pierd bucățelele alea. Nu e intoleranță, nici alergie… e direct inflamație. Un sfert de oră am de la prima lingură când trebuie să ajung la prima toaletă și stau acolo toată noaptea. E îngrozitor și am zis că nu mai mănânc ciorbă în cârciumi”, a mai adăugat juratul de la „Chefi la cuțite”.

VEZI ȘI: MOMENTE TERIBILE PENTRU FLORIN DUMITRESCU. JURATUL DE LA „CHEFI LA CUȚITE” A AJUNS DE URGENȚĂ PE MÂNA MEDICILOR DIN IAȘI
Source by [author_name]

error: Continut protejat.Pentru colaborare trimite un email la office@hackerville.ro