miercuri, septembrie 27, 2023
Serialul Hackervile

Italia avertizează că are loc un atac informatic de mare anvergură în Europa şi SUA


Mii de servere informatice din lume au fost ţinta unui atac “ransomware”, în care hackerii cer răscumpărări de la victime pentru ca programele lor să nu fie afectate, a avertizat Agenţia naţională italiană de securitate cibernetică (ACN), care a invitat organizaţiile din Europa şi SUA să ia măsuri pentru a-şi proteja sistemele informatice, informează Agerpres.

Directorul general al ACN, Roberto Baldoni, a declarat că atacul urmăreşte să exploateze o vulnerabilitate de software, adăugând că a fost un atac la scară largă.

Servere informatice au fost compromise în ţări europene precum Italia, Franţa şi Finlanda, dar şi în SUA şi Canada, a relatat agenţia de presă italiană Ansa, citând ANC.

Zeci de organizaţii italiene au fost probabil afectate şi multe altele avertizate să ia măsuri pentru a evita blocarea sistemelor lor.

Clienţii Telecom Italia au semnalat probleme de internet mai devreme în cursul zilei de duminică, dar cele două probleme par să nu aibă legătură între ele.

Responsabili americani de securitate cibernetică au spus că evaluează impactul incidentelor raportate.

“Agenţia pentru Securitate Cibernetică şi Securitate a Infrastructurii din SUA (CISA) colaborează cu partenerii noştri din sectorul public şi privat pentru a evalua impactul acestor incidente raportate şi pentru a oferi asistenţă acolo unde este necesar”, au declarat reprezentanţi ai agenţiei.

Editor : D.R.Source link

error: Continut protejat.Pentru colaborare trimite un email la office@hackerville.ro