joi, septembrie 21, 2023
Serialul Hackervile

Coreea de Nord e acuzată că a furat criptomonede în valoare de 1,7 miliarde de dolari în 2022


Hackerii care lucrează pentru Coreea de Nord au furat criptomonede în valoare de 1,7 miliarde de dolari, în 2022, arată o analiză făcută de compania specializată în tehnologia blockchain Chainalysis, scrie BBC.

Această sumă reprezintă 44% din totalul criptomonedelor furate la nivel global, anul trecut, considerat “cel mai mare an din istoria atacurilor asupra criptomonedelor”, potrivit Chainalysis.

Experţii spun că ţara comunistă, care este supusă unor sancţiuni economice dure, recurge la furtul de criptomonede pentru a-şi finanţa programul de înarmare nucleară.

Coreea de Nord a efectuat, din 2006 şi până în prezent, şase teste cu bombe nucleare, în subteran, iar al şaptelea ar putea avea loc anul acesta. Iar anul trecut Phenianul a lansat un număr record de rachete balistice în cadrul exercițiilor militare. Asta în ciuda stării economice precare a ţării.

“În context, Coreea de Nord a exportat în 2020 bunuri în valoare totală de 142 de milioane de dolari, deci nu exagerăm dacă spunem că furtul de criptomonede reprezintă o porţiune considerabilă din activitatea economică a ţării”, se arată în raportul Chainalysis.

Numai luna trecută, FBI a confirmat că un grup de hackeri ai Coreei de Nord au furat criptomonede în valoare de 100 de milioane de dolari de la o companie din California.

Editor : D.R.Source link

error: Continut protejat.Pentru colaborare trimite un email la office@hackerville.ro