marți, septembrie 26, 2023
Serialul Hackervile

FBI acuză Coreea de Nord că a furat criptomonede în valoare de 100 de milioane de dolari de la o companie din California


FBI a acuzat guvernul Coreei de Nord că a angajat hackeri pentru a fura criptomonede în valoare de 100 de milioane de dolari, anul trecut, în iunie, de la o firmă din California, scrie CNN.

Hackerii nord-coreeni au încercat să “spele” peste 60 de milioane de dolari din banii furaţi, se arată într-un comunicat al FBI, care a adăugat că o parte din sumă a fost îngheţată de autorităţile americane, fără să specifice exact cât.

Oficialii americani spun că astfel de furturi de criptomonede, din ce în ce mai dese, sunt folosite de Coreea de Nord pentru finanţarea programului nuclear şi a celui de dezvoltare a rachetelor balistice.

Hackerii din Coreea de Nord au furat echivalentul a miliarde de dolari, în ultimii ani, prin atacarea platformelor prin care sunt transferate criptomonede, se arată într-o analiză ONU.

Agenţiile americane mai avertizează şi că hackerii nord-coreeni pretind că au altă naţionalitate atunci când aplică la slujbe în companii specializate în tranzacţionarea criptomonedelor, pentru a căpăta informaţii din interior.

Editor : D.R.Source link

error: Continut protejat.Pentru colaborare trimite un email la office@hackerville.ro