miercuri, septembrie 27, 2023
Noutati

Ce pensii au marii actori și cântăreți din România. Florin Piersic sau Maria Dragomiroiu încasează sume modeste

De-a lungul timpului, mulți s-au întrebat ce pensii au artiștii din România, după zeci de ani petrecuți pe scenă în fața publicului. Ei bine, se pare că unii dintre ei beneficiază  de încasări considerabile, în timp ce alții nu se bucură de recunoașterea cuvenită din partea statului. Vă prezentăm astăzi câteva exemple de actori sau cântăreți îndrăgiți care au dezvăluit sumele pe care le primesc lunar.

Maria Dragomiroiu a ieșit la pensie în anul 2019, iar după 40 de ani de cântat pe scenele din România, aceasta avea o pensie de 1.200 de lei pe lună, după cum a mărturisit ea la acea vreme. Deși se numără printre cântărețele de muzică populară de succes, se pare că statul nu îi plătește munca de-o viață, pe măsură.

Maria Ciobanu este una dintre cele mai iubite interprete de muzică populară de la noi. Cariera ei a adus-o pe culmile succesului, iar de-a lungul timpului a încasat sume considerabile din partea celor care o solicitau la evenimente. Ei bine, pe lângă pensia pe care o primește din România, artista mai încasează una și din Statele Unite, de aproximativ 1.000 de dolari.

Maria Ciobanu primește pensie din România și din SUA (Sursă: Facebook)

Elena Merișoreanu nu se poate lăuda cu o pensie generoasă

După mai bine de 50 de ani în care s-a dedicat trup și suflet muzicii populare, Elena Merișoreanu avea o pensie de 2.000 de lei, la care se adăugau alți 1.000 de lei din drepturile de autor, din partea UCMR-ADA.

Elena Merișoreanu are o pensie modestă (Sursă: Facebook)

VEZI ȘI: S-A AFLAT! CINE ÎL SUSȚINE PE FLORIN SALAM LA CONCERTE. SE AFLĂ MEREU ÎN SPATELE LUI, DAR NIMENI NU A ȘTIUT PÂNĂ ACUM!

Florin Piersic nu încasează deloc sumele pe care le merită după zeci de ani de actorie

Pe de altă parte, nici actorii nu stau mai bine la acest capitol. De exemplu, marele actor Florin Piersic are un venit ceva mai modest din partea statului. Acesta primește o pensie de 2.000 de lei la care se adaugă o indemnizație lunară de la Uniunea Teatrală din România, în valoare de 2.700 de lei. Astfel, maestrul încasează o sumă totală de 4.700 de lei.

VEZI ȘI: DRAMA NEȘTIUTĂ A UNEI CUNOSCUTE CÂNTĂREȚE DE MUZICĂ POPULARĂ. ,,A FĂCUT CÂȚIVA PAȘI ÎN HORĂ ȘI A FĂCUT INFARCT”

Nici în rândul celor care au cântat muzică ușoară lucrurile nu stau mai bine. De exemplu, Mihaela Mihai a obținut legal în 2006, o indemnizație specială. Suma era de nici 400 de lei.

În plus, nici Victor Rebengiuc nu putea spune faptul că statul i-a recunoscut meritele. Actorul primea până acum câțiva ani, doar 1.500 de lei din partea statului.
Source by [author_name]

error: Continut protejat.Pentru colaborare trimite un email la office@hackerville.ro