joi, septembrie 21, 2023
Serialul Hackervile

Reuters: Hackerii au spart Twitter și au furat peste 200 de milioane de adrese de email


Hackerii au furat și scurs pe internet adrese de email ale peste 200 de milioane de utilizatori de Twitter, scrie Reuters care citează un cercetător din domeniul securității cibernetice. Conform acestuia, adresele furate au fost scurse, apoi, pe un forum al hackerilor.

Conform expertului citat, această scurgere de informații private va duce „la multe alte atacuri, phishing țintit și doxxing”. Alon Gal, co-fondator al companiei de monitorizare cyber Hudson Rock, spune că este vorba despre „una dintre cele mai semnificative scurgeri de informații pe care le-am văzut vreodată”.

Twitter nu a făcut, până acum, comentarii cu privire la raportul lui Gal, pe care acesta l-a publicat la sfârșitul anului trecut și nu este clar dacă au fost luate măsuri. Capturi de ecran ale forumului pe care au fost publicate aceste adrese au circulat pe internet în ultimele zile, conform Reuters.

Troy Hunt, creatorul site-ului „Have I Been Pwned”, prin care utilizatorii pot să verifice dacă adresele lor de email au fost compromise în cadrul unei scurgeri de informații a hackerilor, spune că informațiile arată că scurgerea a avut loc și este „exact așa cum a fost descrisă”.

Nu există încă indicii cu privire la identitatea hackerilor și nici cu privire la momentul în care s-a făcut atacul. Este posibil ca breșa să fi avut loc în 2021, înainte ca rețeaua să fie cumpărată de Elon Musk.

Susținerile cu privire la această breșă au variat – inițial s-a vorbit de 400 de milioane de adrese de email și numere de telefon scurse.

O astfel de breșă masivă ar putea duce la sancțiuni pentru Twitter din partea principalilor reglementatori și din America, dar și din Europa.

Editor : Adrian DumitruSource link

error: Continut protejat.Pentru colaborare trimite un email la office@hackerville.ro