sâmbătă, septembrie 23, 2023
Noutati

Raoul i-a cinstit memoria lui Petrică Mîțu Stoian în cel mai asumat mod

În rândul artiștilor și colegilor de breaslă ai lui Petrică Mîțu Stoian e mare revoltă. După ce moștenitorii regretatului cântăreț de muzică populară au interzis să i se folosească numele sau imaginea, Raoul i-a cinstit memoria acestuia în cel mai asumat mod.

A ignorant interdicțiile fără să stea pe gânduri și i-a pronunțat numele în timp ce pe momentul său artistic au rulat imagini cu Mîțu Stoian. Raoul a creat un adevărat delir în sala de spectacol în care s-a manifestat un moment artistic dedicat regretatului Petrică Mîțu Stoian.

După ce moștenitorii cântărețului au interzis printr-o ordonanță președințială ca numele și imaginea lui să nu fie folosite, totuși aceste reguli s-au încălcat. Ei bine, Raoul a fost singurul organizator al distribuției spectacolului care a avut curajul să iasă în față și să-l cinstească pe artist așa cum se cuvinte.

Ulterior, toată sala s-a alarmat din cauza gestului său. Tot Roul s-a pus împotriva legii și și-a manifestat revolta față de faptul că numele și imaginea regretatului artist i-au fost interzise la spectacol. Acesta a menționat că niciun spectacol „in memorian” nu se poate numi așa fără Petrică Mâțu Stoian.

„Pentru așa ceva nu există legi

„Mi-am manifestat sincer părerea legat de interzicerea folosirii numelui fiind marcă înregistrată. Nu cred că există vreo lege în România care să ne interzică să-l îndrăgim în continuare și să-i păstrăm vie memoria numelui, a carierei și a omului care a fost.

Pentru așa ceva nu există legi. E ca și cum ai pune stop iubirii și nu putem să iubim pentru că ne interzice legea. Ordonanța aceea… dacă vrea cineva să facă paste făinoase cu chipul lui Petrică Mâțu Stoian, va trebui să se adreseze familiei.

Refrenele lui nu vor putea fi interzise niciodată, de nicio lege! O să interzică lăutarilor să mai cânte refrenele lui Petrică? Nu! O să-mi interzică mie legea, ca prieten și ca om care l-am admirat, să nu-i mai spun numele? N-o să-mi interzică! Și dacă se poate întâmpla acest lucru, nu mă pun împotrivă. Dar asta nu înseamnă că nu-l voi iubi în continuare pe Petrică. Nu se poate un spectacol în memoria lui Petrică fără Petrică Mitu Stoian și fără oamenii care l-au iubit.

4 Mii de oameni care au venit să-și aducă aminte de refrenele lui. Și de toți artiștii, alături de care Petrică a cântat toată viață și au mâncat o pâine înainte s-o mănânce cu familia care s-a opus folosirii numelui lui Petrică Mitu Stoian”, a declarat Raoul pentru Star Popular.

Raoul i-a cinstit memoria lui Petrică Mîțu Stoian / (Sursa: Facebook)

„Nimeni nu poate să gândească faptul că Petrică Mîțu Stoian nu va mai există ca artist

De asemenea, Steliana Sima și Marina Ionescu Căpitănescu s-au alăturat demersului făcut de Raoul. Artistele susțin și ele ideea conform căreia nimeni nu poate interzice nici măcar prin lege folosirea unui bun național și al imaginii unui mare artist.

„Trebuie să înțelegem că Petrică avea prietenii lui. Nimeni nu ne obligă pe cine să ne facem prieteni. Am venit aici să-l comemorăm pe prietenul nostru, Petrică. Este un bun național, nimeni nu poate să gândească faptul că Petrică Mîțu Stoian nu va mai există ca artist. Dacă cineva se gândește să se ajungă aici, cred că este pe un drum greșit, nu va reuși. Uitați-va câtă lume s-a adunat să-l comemorăm pe bunul național Petrică Mitu Stoian. Se face mare un mare rău când ni se interzice să nu mai pronunțăm brandul Petrică Mitu Stoian, e foarte rău pentru el”, a declarat Steliana Sima.

NU RATA: VIDEO | Marian Godină l-a dat de gol! Cât cere părintele Calistrat pentru un pomelnic: ”Vii cu 5 lei, mă iei de prost?!”

„Reacția publicului e mai presus de orice lege

Raoul a mai adăugat câteva lucruri la finalul spectacolului. Acesta și-a exprimat admirația față de regretatul artist și a ținut să mărturisească faptul că bucuria sa nu sunt nici pe departe sumele de bani pe care le-a încasat de pe urma spectacolului, ci reacția publicului.

„Suntem pregătiți să plătim amenzi, ne împrumutăm unii de la ceilalți, și mergem mai departe iubindu-l pe acest om. Cea mai mare avere și cel mai mare câștig al meu în această seară, nici pe departe nu sunt banii pe care i-am luat, reacția publicului e mai presus de orice lege și orice suma de bani. Te iubim și dincolo de moarte, Petrică Mîtu Stoian”, a mai declarat Raoul.

Steliana Sima și Marina Ionescu Căpitănescu s-au alăturat demersului făcut de Raoul
Source by [author_name]

error: Continut protejat.Pentru colaborare trimite un email la office@hackerville.ro